Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ AEGEAN ΓΙΑ ΤΟ 2015 Αύξηση πτήσεων και από Καλαμάτα

Αύξηση των πτήσεων και από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας προβλέπει το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της Aegean για το 2015. Συνολικά περιλαμβάνει δίκτυο 134 προορισμών (100 εξωτερικού και 34 εσωτερικού) σε 42 χώρες και στην Ελλάδα, με 15 εκατομμύρια διαθέσιμες θέσεις, 2 εκατ. περισσότερες από ό,τι το 2014. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με έναν από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη, που αποτελείται πλέον από 56 αεροσκάφη, μετά την πρόσφατη επένδυση της Aegean σε επιπλέον καινούργια Airbus A320ceo. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από τη διοίκηση της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο Κρήτης, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη, του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικών και οικονομικών φορέων του νησιού. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η αύξηση των πτήσεων θα είναι εντονότερη το 2015 από την κύρια βάση της Αθήνας και το Ηράκλειο, αλλά θα αφορά και τη δραστηριότητα από τις άλλες 6 βάσεις της εταιρείας (Ρόδος, Κέρκυρα, Χανιά, Κως, Καλαμάτα και Λάρνακα).
Πιο συγκεκριμένα, στο δίκτυο πτήσεων της Aegean για το 2015 προστίθενται 10 νέες χώρες (Ολλανδία, Μάλτα, Κουβέιτ, Φινλανδία, Σαουδική Αραβία, Εσθονία, Νορβηγία, Ιράν, Αρμενία, Κροατία) και 16 διεθνείς προορισμοί (Ελσίνκι, Τουλούζη, Ντοβίλ, Μετς, Νάπολη, Πίζα, Μάλτα, Αμστερνταμ, Κουβέιτ, Πάφος, Ριάντ, Ταλίν, Οσλο, Τεχεράνη, Ντουμπρόβνικ, Γερεβάν).  Ταυτόχρονα, αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των προορισμών και η συχνότητα των δρομολογίων σε χώρες-πηγές τουρισμού όπως Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Αγγλία και Γερμανία. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της Αθήνας, με στόχο αφενός το άνοιγμα νέων αγορών, σε νέες χώρες αλλά και νέες πόλεις σε παραδοσιακές χώρες, και αφετέρου την επέκταση της τουριστικής περιόδου της ίδιας της Αθήνας καθώς και των μικρών νησιών που έχουν ανάγκη την ενίσχυση του κόμβου της Αθήνας για την καλύτερη υποστήριξη της δικής τους ανάπτυξης. Οπως σημείωσε η διοίκηση της εταιρείας, η αποτελεσματικότερη διάχυση της τουριστικής ανάπτυξης σε μικρότερες περιοχές, που ακόμα υστερούν, αποτελεί ιδιαίτερο στόχο του 2015. Στο πλαίσιο αυτό, στο δίκτυο της Αθήνας προστίθενται 15 νέοι προορισμοί και 9 νέες χώρες, ενώ συνολικά η Aegean θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με 91 προορισμούς (61 εξωτερικού, 30 εσωτερικού) για τους οποίους θα διαθέσει 11,5 εκατ. θέσεις. Παράλληλα, αυξάνονται σημαντικά η συχνότητα, η χωρητικότητα των συνδέσεων με νησιά όπως η Νάξος, η Μήλος και η Πάρος. Επισημαίνεται ότι μέσα από το νέο πρόγραμμα πτήσεων ενισχύεται περαιτέρω το δίκτυο της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης Β. Αφρικής και Ανατολής, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 8 χώρες (Αίγυπτος, Λίβανος, Ιορδανία, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ιράν). Συνολικά, οι 15 εκατ. προσφερόμενες θέσεις για το 2015 αφορούν: 7,7 εκατ. θέσεις εξωτερικού σε 100 προορισμούς και 7,3 εκατ. θέσεις εσωτερικού σε 34 προορισμούς. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ακόμη πληρέστερη εσωτερική κάλυψη, καθώς και η δυναμική στήριξη του εισερχόμενου τουρισμού προς όλες τις περιφέρειες της χώρας. Αλλωστε, όπως αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του 2014, με την υποστήριξη του ενισχυμένου δικτύου αλλά και των χαμηλότερων ναύλων, η εταιρεία παρουσιάζει ισόρροπη ανάπτυξη τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, με τη συνολική της κίνηση να ξεπερνάει για πρώτη φορά στην ιστορία της τα 10 εκατ. επιβάτες. Από το Ηράκλειο, όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου, η Aegean το 2015 θα κάνει απευθείας δρομολόγια σε 44 προορισμούς εξωτερικού σε 22 χώρες, συνεχίζοντας έτσι τη συστηματική πολιτική ανάπτυξης και ενίσχυσης της περιοχής. Μάλιστα, την επόμενη χρονιά θα υπάρξει σημαντική αύξηση των τακτικών πτήσεων, ενώ θα διατεθούν 1,95 εκατ. θέσεις, 21% περισσότερες από ό,τι το 2014.

Νέες υπηρεσίες 
Τέλος, ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα της Aegean «12 μήνες - 12 καλά νέα για εσάς», σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία θα παρουσιάζει κάθε μήνα του 2015 και ένα νέο προϊόν, μια νέα υπηρεσία. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τη διοίκηση, υποστηρίζεται η στρατηγική της δέσμευση να φέρει ακόμα πιο κοντά τις οικογένειες, τους επαγγελματίες, τους νέους, τους πιστούς της επιβάτες στα ταξίδια που επιθυμούν να κάνουν. Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, o αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: «Το 2015 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για την Aegean. Επενδύουμε σε νέο στόλο σε ένα δίκτυο 134 προορισμών και σε προσφορά 15 εκατ. θέσεων. Προχωράμε σε ισχυρή ενίσχυση του κόμβου της Αθήνας, αλλά παράλληλα στηρίζουμε και την περιφερειακή ανάπτυξη με αυξημένες πτήσεις από τις περιφερειακές μας βάσεις. Συνεχίζουμε και ενισχύουμε την πολιτική στήριξης των μικρών νησιών που είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα το 2014, για να αναδείξουμε την πολλαπλότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Περισσότερο από όλα όμως ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στην περαιτέρω διαφοροποίηση και εξέλιξη των υπηρεσιών μας εις όφελος των επιβατών μας. Το νέο πρόγραμμα “12 μήνες - 12 καλά νέα για εσάς” σηματοδοτεί την ποιοτική μας δέσμευση για το 2015 για καινοτομία, προσφορές και υπηρεσίες. Ο συνδυασμός της ανάπτυξης με την ανταγωνιστικότητα αλλά και την περαιτέρω εξέλιξη των υπηρεσιών αποτελεί κοινό στοίχημα για την εταιρεία μας και τη χώρα μας».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου