Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Χορηγία 76.000 ευρώ από την ΤΕΜΕΣ για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου
Ανοικτή σε ιδέες και προτάσεις δηλώνει η Δημοτική Αρχή



Παρουσιάστηκε χθες ο λογότυπος για τη διεκδίκηση υποψηφιότητας

Παρουσιάσθηκε χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο λογότυπος για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 από την Καλαμάτα, από τον υπεύθυνο δημοτικό σύμβουλο Ν. Μπασακίδη και τον εκτελεστικό διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έκτ. Τσατσούλη. Ο λογότυπος σχεδιάσθηκε από την εταιρεία Holy ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία.
Η χθεσινή εκδήλωση αποτέλεσε επί της ουσίας και μια πρόσκληση προς όλους τους φορείς να συμμετάσχουν στη διαδικασία της διεκδίκησης και να εκφράσουν τις απόψεις τους για το φάκελο - πρόταση που θα δημιουργηθεί.
Ο κ. Μπασακίδης, επί της ουσίας, «έριξε το γάντι» προς τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζητώντας εν όψει και της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο μια συνολική άποψη για το πώς βλέπουν το περιεχόμενο του φακέλου.
Και η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα επιχειρήματα ή εναλλακτικές προτάσεις.
Βέβαια, η μέχρι σήμερα πρακτική της Δημοτικής Αρχής δεν αφήνει χώρο για συνέργεια και συνεργασία, ωστόσο οι δημότες πρέπει να ακούσουν και το όραμα της... άλλης πλευράς.
Για παράδειγμα, ποιο θα πρέπει να είναι το κίνητρο που θα δώσει ώθηση στην πόλη από τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό; Θα κινηθούμε δυναμικά προς τα εμπρός χωρίς να προσκολλούμαστε στο παρελθόν; Θα υπάρξει μια φρέσκια και νεανική ματιά σε μια πόλη που «γερνάει»;
Σε σχετική ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα των αναγκαίων ενεργειών, ο κ. Μπασακίδης είπε ότι η Καλαμάτα βρέθηκε πίσω κατά ενάμιση μήνα. Πάντως, ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι ο χρόνος αυτός θα κερδηθεί, «δε θα υπάρχει κανένα ζήτημα. Δεν τρέχουμε να προλάβουμε κάτι. Έχουμε σχεδιάσει τι θα κάνουμε και όλα θα ειπωθούν στην ώρα τους, να μην αγωνιά κανένας γι’ αυτό», σχολίασε.
Σε ό,τι αφορά το δημόσιο διάλογο, ανέφερε: «Για την οργάνωση του δημόσιου διαλόγου, θα συσταθούν με ανοικτή πρόσκληση θεματικές ομάδες εργασίας, με σκοπό την καταγραφή και αξιολόγηση όλων των απόψεων. Η μουσική, ο χορός, τα εικαστικά, το θέατρο, η εκπαίδευση, το περιβάλλον, τα γράμματα, η ιστορία, ο λαϊκός πολιτισμός, η γαστρονομία, ο τουρισμός, το αστικό περιβάλλον, ο κινηματογράφος κ.ά. είναι ενδεικτικά θεματικά πεδία που μπορούν να δώσουν περιεχόμενο στο φάκελο υποψηφιότητας».

TEMES
Στο μεταξύ, ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και η εταιρεία TEMES προσέφεραν στο Δήμο Καλαμάτας χορηγία με 76.000 ευρώ, για την υποστήριξη της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Η αποδοχή της προσφοράς θα εισαχθεί στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και το ποσόν θα ενταχθεί στο σχετικό κωδικό που έχει ανοιχθεί και θα εκταμιευθεί κατά τις διαδικασίες του δημοσίου λογιστικού.
Σχετικά ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την οικογένεια του αλησμόνητου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

"ΘΑΡΡΟΣ " 23/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου