Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Πατούλη στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη του CEMR στη Ρώμη για την Ιθαγένεια και την Αδελφοποίηση


Στη διήμερη διάσκεψη του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), για την Ιθαγένεια και την Αδελφοποίηση, που πραγματοποιείται χθες και σήμερα στη Ρώμη, συμμετέχει αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη και τους αντιπροέδρους Δημήτρη Καφαντάρη και Γιάννη Καραγιάννη.
Στη διάσκεψη, που έχει ως κεντρικό θέμα συζήτησης το «Πολίτης στην Πόλη μου – Πολίτης στην Ευρώπη» συμμετέχουν περισσότεροι από 300 δήμαρχοι, τοπικοί εκλεγμένοι εκπρόσωποι, εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.
Όπως τονίστηκε κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση, που αφορούσε στη συμμετοχή του πολίτη και τη νέα διάσταση της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας, το χάσμα μεταξύ πολιτών και πολιτικών δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλο όσο σήμερα. Και αυτό παρατηρείται σε όλα τα επίπεδα, από το ευρωπαϊκό έως το τοπικό. Υπογραμμίστηκε ότι δήμοι, πόλεις και περιφέρειες, που αναγνωρίζονται ως πλησιέστερος θεσμός στον πολίτη, πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό το παράδοξο.
Οι τοπικές αρχές, που από τη φύση τους διαθέτουν το δυναμικό για  ισχυρότερη συμμετοχή των πολιτών στην κοινωνία, καλύτερη  ενσωμάτωση  και μεγαλύτερη ισότητα, πρέπει να επαναδραστηριοποιήσουν τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους και να διασφαλίσουν ότι όλοι θα έχουν πρόσβαση και θα ακούγεται η φωνή τους.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με δήλωσή του στο περιθώριο της διάσκεψης ανέφερε τα εξής:
«Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερα μεταξύ άλλων σε συναντήσεις που πραγματοποίησα ότι  η  Ευρώπη θα πρέπει να ενωθεί ως μια μεγάλη οικογένεια των λαών με κοινή πορεία στα ζητήματα της κοινωνίας που σχετίζονται με την εργασία, την υγεία, την οικονομία, τη διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών , αλλά και με ιδιαίτερη μέριμνα στα ζητήματα των νέων, οι οποίοι μαστίζονται από την κρίση.  Η δημοκρατία απαιτεί τη δυνατότητα της έκφρασης όλων των πολιτών με συστήματα τα οποία να μπορούν να αντιπροσωπεύουν όλες τις απόψεις με κοινή συνισταμένη την ανταγωνιστικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου