Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Π. Τατούλης: H Διαστημική Πύλη της Καλαμάτας Θα προσφέρει στρατηγικά πλεονεκτήματα στη χώρα είναι όνειρο Θα προσφέρει στρατηγικά πλεονεκτήματα στη χώρα


«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμη μέσα σε αντίξοες συνθήκες για ένα εγχείρημα που θα προσφέρει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, στρατηγικής σημαασίας, στη χώρα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στη Μεσογειακή Διαστημική Πύλη της Καλαμάτας, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Περικλή Παπαδόπουλο, αστροφυσικό της ΝΑΣΑ και καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο San Jose των ΗΠΑ, και τη θεματική αντιπεριφερειάρχη, Κωνσταντίνα Νικολάκου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χθες.
Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος, πράξη που διεκδικεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η οποία θα αποτελέσει το σημαντικότερο σταθμό για τη διεκδίκηση εκ μέρους της, για λογαριασμό της χώρας, μεγάλου τμήματος χρηματοδότησης από τα 20 δισ. ευρώ του προγράμματος Gallileo της Ε.Ε. για την ανάπτυξη της διαστημικής επιστήμης.
Ο κ. Παπαδόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για το ενεργό και συνεπές ενδιαφέρον του για τη διαστημική πύλη της Καλαμάτας, μετέφερε τη βαθιά εκτίμηση των επικεφαλής του Von Karman Institute για τη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τόνισε το ιδιαίτερα αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον για τους μικροδορυφόρους, μετά την επιτυχή εκτόξευση των Λ-sat μικροδορυφόρων, όπως χαρακτηριστικά η Google, που σκοπεύει να επενδύσει σε 700 μικροδορυφόρους.


"ΘΑΡΡΟΣ" 16/12/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου