Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021


Ύστερα από αίτημα του Δήμου Καλαμάτας, το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου-Νέστορος, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, εξέτασε την πρόταση υποστήριξης της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021, την οποία και ομόφωνα υπερψήφισε.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, παρουσία του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ», κ. Νικόλαου Μπασακίδη, και του Εκτελεστικού Διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας «Καλαμάτα:21», κ.  Έκτωρ Τσατσούλη, οι οποίοι και ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για το πρόγραμμα, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ.  Δημήτριος Καφαντάρης,  σε σχετική δήλωσή του, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αισθανόμαστε την ευθύνη απέναντι στον πολίτη να συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής της Μεσσηνίας. Εμείς, στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, πάντα θα βλέπουμε τη συνεργασία μεταξύ των δήμων, ως τη σημαντικότερη και αναγκαιότερη βάση για την ολοκληρωτική μεταμόρφωση του πολιτιστικού μας ορίζοντα. Είναι σημαντική για όλους μας  η επιτυχία της Καλαμάτας στη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021. Είναι αίτημα όλων μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προωθήσουμε την εικόνα μας και τον πολιτισμό μας στο διεθνή χώρο».
Από την πλευρά τους τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής, σχολίασαν θετικά την υποστήριξη της υποψηφιότητας, κάνοντας εκτενέστερες ερωτήσεις στα μέλη του Γραφείου Υποψηφιότητας, σχετικά με τις απαιτούμενες διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος, καθώς και τα οφέλη στον πολιτισμό, την οικονομία και την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου