Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου η Καλαμάτα γιόρτασε την 23η Μαρτίου


Κατάμεστη ήταν η πλατεία 23ης Μαρτίου και η γύρω περιοχή από κόσμο που βρέθηκε εκεί, για να παρακολουθήσει την αναπαράσταση της 23ης Μαρτίου.
Ο κόσμος χειροκρότησε θερμά τον καλαματιανό Πρόεδρος της Δημοκρατίας που βρέθηκε για τον εορτασμό της απελευθέρωσης.
Ακόμα στην Καλαμάτα βρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος,  Μονεμβασιάς και Σπάρτης Ευστάθιος, οι βουλευτές Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, Γιώτη Κοζομπόλη- Αμανατίδη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Έλενα Ψαρρέα και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Επίσης το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλη με τους Αντιπεριφεριάρχες Ντίνα Νικολάκου και Ελένη Αλειφέρη καθώς και άλλοι περιφεριακοί σύμβουλοι.
Στην εκδήλωση ήταν ακόμα δήμαρχοι άλλων δήμων της Μεσσηνίας αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της Καλαμάτας, πρώην Βουλευτές  αλλά και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 15.00 με την Παράταξη των σηµαιών των σχολείων της πόλης μπροστά στο  Ηρώο
DSC_2620.jpg
Στις 15.20 Τερματισμός του ∆ρόµου Θυσίας

DSC_2673.jpg
Στις 15.25- έφθασε ο σκυταλοδρόμους που µμετέφερε  τη Φλόγα από την Ιερά Μονή Βελανιδιάς κα μαζί έφθασε στην Πλατεία 23ης σημαία της Επανάστασης

DSC_2713.jpg
Λίγα λεπτά αργότερα έφθασε στο σημείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλους και ακολούθησε δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόµου


DSC_2719.jpg
Έπειτα όλοι μαζί έφθασαν στο Ηρώο όπου τελέστηκε Τρισάγιο στη µνήµη των Ηρώων του Εικοσιένα
Τον Πανηγυρικό της ηµέρας εκφώνησε  ο Ιωάννης Πλεμμένος, Ερευνητή του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Cambridge 

DSC_2744.jpg
Στη συνέχεια στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήµη των Ηρώων του 1821
Λίγο πριν την αναπαράσταση ακολούθησε Προσκλητήριο οπλαρχηγών που συγκατείχαν στην έναρξη του Ιερού Αγώνα την 23η Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα και ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.

DSC_2781.jpg
Στην συνέχεια ακολούθησε η αναπαράσταση της απελευθέρωση της Καλαμάτας με πλήθος χορευτικών συλλόγων  να δίνουν το δικό τους χρώμα στη σημερινή εκδήλωση, κλείνοντας ακολούθησε παρέλαση από σχολεία της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου