Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

«Η δική μας Κάλλας»: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα στη Νέα Υόρκη


Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας» στη Νέα Υόρκη.
Συγκεκριμένα, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας με την Καλαματιανή Μυρτώ Καμβυσίδη, που υποδύεται τη Μαρία Κάλλας, γύρισαν σκηνές σε Μανχάταν, Αστόρια, Μετροπόλιταν Όπερα, Άγαλμα της Ελευθερίας, Σέντραλ Παρκ κ.α.
Μέσα σε μόλις 7 ημέρες η μεσσηνιακή καταγωγή της μεγάλης ντίβας απασχόλησε έντονα τα Μέσα Ενημέρωσης των Ελλήνων της Αμερικής, ενώ ήδη έγιναν αφιερώματα στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Cosmos Fm και Hellas Fm. Οι δε συντελεστές έτυχαν σημαντικών συναντήσεων, όπως αυτής με τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών, αλλά και με τον πρόεδρο όλων των Συλλόγων της Ομογένειας της Αμερικής. Δεσμεύτηκαν, μάλιστα, πως θα επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη μέσα στη χρονιά για την προβολή της ταινίας.
Δοθείσης της ευκαιρίας, ο σκηνοθέτης και το επιτελείο του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ, που απόλαυσαν ιδιαίτερα τη φιλοξενία των Ελλήνων της Νέας Υόρκης, ευχαριστούν από καρδιάς την Γκλόρια Κελλαράκος, με την πολύτιμη βοήθεια της οποίας πραγματοποιήθηκε το ταξίδι στην Αμερική, τον πρόεδρο του Συλλόγου Μεσσηνίων «Αριστομένης», Σταύρο Γιαννόπουλο, για την ένθερμη υποστήριξή του και όλα τα μέλη του Συλλόγου που συμμετείχαν με εντυπωσιακή προθυμία.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και προγραμματίζοντας τα γυρίσματα στο Παρίσι, ευχαριστούν θερμά τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Σύλλογο Αποφοίτων ΜΣΚ «Μαρία Κάλλας», ενώ δε λησμονούν ότι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της ταινίας είναι όλοι οι αφανείς ήρωες, που βοήθησαν και πάλι: Θανάσης Ψαρούλης, Παναγιώτης Μπαζίγος, Τάσος Κοκαλιάρης, Παύλος Παύλου, Σοφία Μπομπόνη, Γιώργος Ηλιόπουλος, Παναγιώτης Μίντζιας, Φώτης Κουτρουμπής, Μάρθα Σινάπη, Ιοκάστη Αλοίμονου και Ελένη Βλάσση.

"ΘΑΡΡΟΣ" 21/03/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου