Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Στα σκαριά νέα τουριστική μονάδα στη Μεσσηνία

Ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, που περιλαμβάνει μια ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων δυναμικότητας 266 κλινών, 19 πολυτελείς τουριστικές κατοικίες 3-5 δωματίων και ένα συνεδριακό κέντρο 300 θέσεων, από την εταιρεία «Αλκίνοος Α.Ε.», πρόκειται να ανεγερθεί σε συνολική επιφάνεια 261 στρεμμάτων στην παραλία της Βελίκας, εκατέρωθεν του ρέματος Τυφλού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε προχθές, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ο αντιδήμαρχος Νικ. Ξαρχάκος.

Ο κ. Ξαρχάκος γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαρτίου θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η έκφραση άποψης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τη λειτουργία της μονάδας και πρόσθεσε πως αυτή έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 24 Μαρτίου.
Ανέφερε, επίσης, πως επί της ίδιας μελέτης θα γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και την τελική απόφαση θα λάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης τόνισε ότι πρόκειται για σημαντική τουριστική επένδυση από ένα μεγάλο επενδυτή.
Ο αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι πρόκειται για επένδυση που θα αναβαθμίσει την περιοχή και είναι συμβατή με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ενώ δήλωσε και τη διάθεση στήριξης της Δημοτικής Αρχής, αφού προστατευτούν τα συμφέροντα του Δήμου και της περιοχής.
Ικανοποιημένος για την έναρξη της επένδυσης δήλωσε και ο μέχρι πρότινος δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος ζήτησε στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υπάρχει και εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Χ.Χ. "ΘΑΡΡΟΣ" 05/03/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου