Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Στην Οικονομική Επιτροπή το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για την ολοκλήρωση του πολύπαθου δρόμου Ρωμανού - Γαργαλιάνοι, με προϋπολογισμό 10.335.000 ευρώ, πρόκειται να εγκρίνει στη σημερινή της συνεδρίαση στις 11 το πρωί, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Προσωρινός μειοδότης στη δημοπρασία που έγινε στις 10 Φεβρουαρίου, έχει αναδειχθεί η “Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ” με έκπτωση 50,5%. Κατά του αποτελέσματος της δημοπρασίας έχει καταθέσει ένσταση ο δεύτερος μειοδότης, η εταιρεία “Μετρό ΑΤΕ” (41,31% έκπτωση), για την οποία η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας έχει απορριπτική εισήγηση. 
Σύμφωνα με την περίληψη της διακήρυξης, η προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι 6 μήνες, ενώ χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, από «πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΔΕΠΙΝ 2007-2013)». Είναι σίγουρο ότι το έργο δεν θα προλάβει να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2015, όπως προβλέπεται από το ΔΕΠΙΝ (από το ΕΣΠΑ) και το μεγαλύτερο μέρος του, αν όχι όλο, θα χρηματοδοτηθεί από το επόμενο ΕΣΠΑ. 

Ο νέος δρόμος Ρωμανού - Γαργαλιάνοι, μήκους 11.850 μέτρων, ξεκίνησε από το Γ’ ΚΠΣ και σύμφωνα με την αρχική προθεσμία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2009! Συνεχίστηκε στο ΕΣΠΑ, αλλά έμεινε στη μέση, καθώς διαλύθηκε η εργολαβία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη στιγμή που προχωρούσε με αργούς ρυθμούς και δεν είχαν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις. 
Η αρχή του έργου βρίσκεται επί της εθνικής οδού στα ανατολικά του Ρωμανού και το τέλος του επί της υφισταμένης εθνικής οδού δυτικά της πόλης των Γαργαλιάνων.
 Για τη σύνδεση με το επαρχιακό δίκτυο προβλέπονται τέσσερις ισόπεδοι κόμβοι και ένας αριθμός αποκαταστάσεων του θιγόμενου αγροτικού δικτύου μαζί με τις απαιτούμενες αποκαταστάσεις των προσβάσεων στις παρακείμενες του νέου οδικού τμήματος ιδιοκτησίες. Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή των υπολειπόμενων εγκάρσιων τεχνικών έργων (οχετών) στα μη κατασκευασμένα τμήματα της νέας οδού και στα λοιπά οδικά έργα, καθώς και ολοκλήρωση κατασκευής των γεφυρών στο δρόμο προς Μάραθο και κοντά στο Ρωμανού (γέφυρα στον ποταμό Σελά). Προβλέπεται επίσης η κατασκευή των τάφρων, η σήμανση και η ασφάλιση του οδικού τμήματος.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/03/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου