Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

"Βάκχες" του Ευριπίδη στην Αρχαία Μεσσήνη ΑΠOΤΟ UCL CLASSICAL DRAMA SOCIETY

Οι "Βάκχες" του Ευριπίδη ανεβαίνουν στην Αρχαία Μεσσήνη στις 23 Απριλίου στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος από το UCL Classical Drama Society. 
Ο πυρήνας της τολμηρής αυτής ομάδας, που συγκροτήθηκε στο UCL Classical Drama Society, είναι Ελληνικός. Η σκηνοθέτης Εμιλυ Λουΐζου σημειώνει πως η παράσταση επικεντρώνεται «στη σύγκρουση της ανθρώπινης λογικής με τα ένστικτα, την ατέρμονη αναζήτηση της ισορροπίας ανάμεσα στο πάθος και τη τρέλα, την αδιάκοπη αναμέτρηση του ανθρώπου με τους μεγαλύτερους φόβους του, που όμως τον τρέφουν: τον πόνο, τη θλίψη, την ήττα και τον εξευτελισμό...» 
Πρόκειται για «ένα εξαιρετικό ανέβασμα της σπουδαιότερης τραγωδίας του Ευριπίδη, δοσμένη μέσα από μια μοναδικά ταλαντούχα ομάδα» (UCL Savage). Αυτή είναι μία από τις πολλές διθυραμβικές κριτικές που συγκέντρωσε η παράσταση, που έκανε πρεμιέρα στις 10 Φεβρουαρίου στο Bloomsbury Theatre του Λονδίνου, με απολογισμό πέντε sold out παραστάσεις και 2.500 εισιτήρια.

Αμέσως μετά, το UCL Classical Drama Society τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 10 καλύτερες φοιτητικές παραστάσεις της χώρας, διάκριση που της έδωσε το εισιτήριο για επίσημη συμμετοχή στο ομώνυμο φεστιβάλ (National Student Drama Festival 2015, 28.03-3.04, Scarborough) αλλά και για τη γενέτειρα χώρα των Βακχών για τρεις παραστάσεις. Το επιστέγασμα της περιοδείας αυτής, θα αποτελέσουν οι 3 ιδιωτικές παραστάσεις που θα δοθούν για 1.000 φίλους μέλη του Βρετανικού Μουσείου, μετά από πρόσκληση του ίδιου του Μουσείου, τον ερχόμενο Ιούλιο. 
Η σύγχρονη μετάφραση είναι του James Morwood, παραγωγή της Hayley Russell, η πρωτότυπη μουσική του David Denyer, τα σκηνικά της Αύρας Αλευροπούλου, τα κοστούμια της Ελένης Μπαντρά, η χορογραφία των Valeriya Azorina - Δέσποινας Ψευτοδιάκου. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Alisha Iyer, Moa Taylor Hodin, Polyanna Cohen, Cara Fay, Faidra Faitaki, Cora Burridge, Mercedes Bromwich, Helena Cadhela, Adam Woolley, Pavlos Chrisodoulou, Jeremy Wong, Jack Tivey, Charlotte Holtum, Alistair Rooms, Ranulph Tees, Jamie Sillitoe, Hayden Munt, Akshay Nugent. Kαι οι μουσικοί: Clemence Robert, Francesca Piccano Moss, David Denyer. Η παράσταση διαρκεί 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα) και θα δοθεί στην Αγγλική γλώσσα, ενώ θα υπάρχει παράλληλη Ελληνική μετάφραση.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 02/04/2915

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου