Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ξεκινούν από την Τετάρτη οι πτήσεις Καλαμάτα - Παρίσι της Aegean


Η πρώτη τακτική πτήση της Aegean από Παρίσι θα προσγειωθεί την Τετάρτη 27 Μαΐου στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με την οποία θα φτάσουν 150 Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι.
Παράλληλα, όπως τόνισε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, είναι πολύ θετικές οι εξελίξεις για την πτήση Καλαμάτα – Βηρυτός.
Στο μεταξύ, λύσεις για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί κατά την προσέγγισή τους στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας εξετάζει η Περιφέρεια.
 
Σημαντική αύξηση
Σε ό,τι αφορά την κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, η κα Νικολάκου, μιλώντας στο «Θ», ανέφερε ότι οι αριθμοί καταγράφουν μια πολύ θετική πορεία και φέτος: «Είναι θετικό αυτό που καταγράφεται. Μέσα στην κρίση, μέσα στην πιο δύσκολη εποχή,  το αεροδρόμιο παρουσιάζει αύξηση γύρω στο 20% σε σχέση με το 2014. Αν σκεφτούμε ότι το 2014 το αεροδρόμιο ήταν πρώτο στη χώρα σε επίπεδο αφίξεων, αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η αύξηση του 2015 δημιουργεί εξαιρετικά θετικές προοπτικές».
Ωστόσο, η κα Νικολάκου παρατήρησε ότι αυτή η αύξηση της κίνησης έχει οδηγήσει σε αλλαγή των δεδομένων λειτουργίας του αεροδρομίου σε όλους τους τομείς. Γι’ αυτό το λόγο τις προηγούμενες ημέρες είχε συνάντηση με ιδιοκτήτες ταξί που εξυπηρετούν τον κόσμο στο αεροδρόμιο: «Υπάρχει ένα ζήτημα που αντιμετωπίζεται τις τελευταίες ημέρες στο αεροδρόμιο. Η Περιφέρεια θα το δει με μεγάλη μέριμνα, έτσι ώστε να είναι απρόσκοπτη η προσβασιμότητα στα ταξί στο αεροδρόμιο, με στόχο πάντα να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επισκέπτες. Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο, πρέπει να τακτοποιηθούν τα πάντα».
 
Δύο νέες πτήσεις
Στο μεταξύ, την Τετάρτη, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υποδεχτεί 150 Γάλλους τουριστικούς πράκτορες και συντάκτες, στην πρώτη πτήση σύνδεσης της Καλαμάτας με το Παρίσι: «Πρόκειται για τακτική πτήση και όχι για τσάρτερ και σε συνεργασία με την Aegean ξεκινάμε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο στη χώρα μας με Γάλλους τουρίστες, το Thalasso 1, θα είναι εδώ. Θα τους υποδεχτούμε με μια μικρή και λιτή τελετή. Επίσης, έχουμε καλά νέα και οι εξελίξεις είναι θετικές για την πτήση Καλαμάτα – Βηρυτός, που και αυτή για πρώτη φορά θα γίνει».

Της Βίκυς Βετουλάκη "ΘΑΡΡΟΣ" 25/05/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου