Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Σεμινάρια μεσσηνιακής γαστρονομίας στην Costa Navarino

Δωρεάν «Σεμινάρια μεσσηνιακής γαστρονομίας»  για  τους  επαγγελματίες της  εστίασης  διοργανώνει  το  Ιδρυμα “Καπετάν  Βασίλη”  σε  συνεργασία  με το  Επιμελητήριο  Μεσσηνίας,  για  3η  συνεχή  χρονιά.  Τα  σεμινάρια  θα  γίνουν στο  “Navarino  Dunes”,  στην  “Costa Navarino”,  από  αύριο  Τετάρτη  ως  και Παρασκευή)  και  έχουν  ως  στόχο  την ανάδειξη  και  καθιέρωση  της  μεσσηνιακής  κουζίνας  και  την  ενίσχυση  των  τοπικών  προϊόντων. 
Σκοπός  των  σεμιναρίων  είναι  η  εκπαίδευση  πάνω  στην  ιδιαίτερη,  παραδοσιακή  κουζίνα  της  Μεσσηνίας  αξιοποιώντας  τα  εκλεκτά  τοπικά  προϊόντα που  παράγονται  στην  περιοχή.  Μέσα από  τις  πολύτιμες  γνώσεις,  αλλά  και την  καθοδήγηση  σημαντικών  επαγγελματιών  του  χώρου  όπως  ο  Δημήτρης Μελεμενής  (Costa  Navarino),  ο  Λευτέρης  Λαζάρου  (“Varoulko  Seaside”) και  ο  Γιώργος  Παπαϊωάννου  (“Armyra by  Papaioannou”,  “Navarino  Dunes &  “Παπαϊωάννου”,  Πειραιάς),  οι  συμμετέχοντες  θα  έχουν  τη  δυνατότητα να  αποκομίσουν  πολύτιμες  συμβουλές και  γνώσεις.  Οι  τρεις  διακεκριμένοι σεφ  θα  μαγειρέψουν  και  θα  παρουσιάσουν  τοπικές,  μεσσηνιακές  συνταγές, ενώ  από  το  ΙΕΚ  “Ορίζων”,  ο  Πάρης Κωστόπουλος  διευθυντής  Κουζίνας και  γαστρονομικός  σύμβουλος  και  ο Κωνσταντίνος  Βενυχάκης,  σεφ  και  καθηγητής  μαγειρικής  τέχνης  θα  προσφέρουν  πρακτικές  συμβουλές  για  την καλύτερη  δυνατή  αξιοποίηση  των  Μεσσηνιακών  προϊόντων.  Τέλος  ο  Μάνος Κεντικελένης,  head  sommelier  στο “Navarino  Dunes”,  θα  δώσει  πολύτιμες πληροφορίες  για  το  κρασί  και  τη  γαστρονομία. 

Το  πρόγραμμα  του  τριήμερου  σεμιναρίου  περιλαμβάνει  την  εκπαίδευση περίπου  150  επαγγελματιών  από  την ευρύτερη  περιοχή  της  Μεσσηνίας.  Οι συμμετέχοντες  θα  χωριστούν  σε  6  ομάδες,  ενώ  το  κάθε  σεμινάριο  θα  διαρκεί 3 ½ ώρες ανά ομάδα και περιλαμβάνει θεωρητικό  και  πρακτικό  κύκλο,  καθώς επίσης  γευσιγνωσία. 
Τα  σεμινάρια  απευθύνονται  αποκλει13 στικά  σε  επαγγελματίες  μάγειρες,  σεφ, ιδιοκτήτες  εστιατορίων  και  ξενοδοχειακών  μονάδων.  Στο  τέλος  του  σεμιναρίου  όλοι  οι  συμμετέχοντες  θα  λάβουν βεβαίωση  παρακολούθησης. 
Για  δηλώσεις  συμμετοχής  οι  ενδιαφερόμενοι  μπορούν  να  επικοινωνούν με  τη  Γεωργία  Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας)  στο  τηλέφωνο  27210 62218,  62200  και  ώρες  9  π.μ.  -  3 μ.μ.  Η  συμμετοχή  μπορεί  να  γίνει  μόνο κατόπιν  προεγγραφής.  Θα  τηρηθεί  σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου