Δωρεάν «Σεμινάρια μεσσηνιακής γαστρονομίας» για τους επαγγελματίες της εστίασης διοργανώνει το Ιδρυμα “Καπετάν Βασίλη” σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, για 3η συνεχή χρονιά. Τα σεμινάρια θα γίνουν στο “Navarino Dunes”, στην “Costa Navarino”, από αύριο Τετάρτη ως και Παρασκευή) και έχουν ως στόχο την ανάδειξη και καθιέρωση της μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων.
Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση πάνω στην ιδιαίτερη, παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας αξιοποιώντας τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή. Μέσα από τις πολύτιμες γνώσεις, αλλά και την καθοδήγηση σημαντικών επαγγελματιών του χώρου όπως ο Δημήτρης Μελεμενής (Costa Navarino), ο Λευτέρης Λαζάρου (“Varoulko Seaside”) και ο Γιώργος Παπαϊωάννου (“Armyra by Papaioannou”, “Navarino Dunes & “Παπαϊωάννου”, Πειραιάς), οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις. Οι τρεις διακεκριμένοι σεφ θα μαγειρέψουν και θα παρουσιάσουν τοπικές, μεσσηνιακές συνταγές, ενώ από το ΙΕΚ “Ορίζων”, ο Πάρης Κωστόπουλος διευθυντής Κουζίνας και γαστρονομικός σύμβουλος και ο Κωνσταντίνος Βενυχάκης, σεφ και καθηγητής μαγειρικής τέχνης θα προσφέρουν πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των Μεσσηνιακών προϊόντων. Τέλος ο Μάνος Κεντικελένης, head sommelier στο “Navarino Dunes”, θα δώσει πολύτιμες πληροφορίες για το κρασί και τη γαστρονομία.
Το πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει την εκπαίδευση περίπου 150 επαγγελματιών από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 6 ομάδες, ενώ το κάθε σεμινάριο θα διαρκεί 3 ½ ώρες ανά ομάδα και περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο, καθώς επίσης γευσιγνωσία.
Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλει13 στικά σε επαγγελματίες μάγειρες, σεφ, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων. Στο τέλος του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στο τηλέφωνο 27210 62218, 62200 και ώρες 9 π.μ. - 3 μ.μ. Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου