Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Προσφορά 25.000 ευρώ για τοποθέτηση καντίνας στο Πετροχώρι, οι τιμές στις άλλες παραλίες

Τα πρακτικά των διαγωνισμών που διενεργήθηκαν για την ενοικίαση από τρίτους χώρων αιγιαλού – παραλίας με σύναψη μισθωτικής σχέσης έναντι ανταλλάγματος για τοποθέτηση καντινών – ομπρελών/ξαπλωστρών – θαλάσσιων μέσων αναψυχής σε θέσεις στα διοικητικά όρια του Δήμου Πύλου – Νέστορος για το 2015, ενέκρινε σε πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή.
Συνολικά δημοπρατήθηκαν 12 θέσεις και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Στη θέση 15 τ.μ. για τοποθέτηση καντίνας στην περιοχή «Χρυσής Ακτής», «Θέση Διβάρι» (θέση 1) οικισμού Γιάλοβας της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου, παρουσιάσθηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο οποίος προσέφερε 350 ευρώ για την εκμίσθωση του χώρου.
Για τη θέση των 200 τ.μ., όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν ομπρέλες – ξαπλώστρες στην περιοχή «Χρυσής Ακτής», «Θέση Διβάρι» (θέση  2), οικισμού Γιάλοβας της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου, ενδιαφέρον επέδειξε ο ίδιος ενδιαφερόμενος. Αφού κατέθεσε τα νόμιμα δικαιολογητικά, προσέφερε 2.100 ευρώ για την εκμίσθωση του χώρου.
Για τη θέση των 15 τ.μ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση καντίνας στην περιοχή «Χρυσής Ακτής», «Θέση Διβάρι» (θέση 3) οικισμού Γιάλοβας της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου, παρουσιάσθηκαν τρεις ενδιαφερόμενοι. Ωστόσο, στο διαγωνισμό έγιναν δεκτοί οι δύο, καθώς ο τρίτος απορρίφθηκε με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού. Όπως προέκυψε, δεν κατέθεσε τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, καθώς απουσίαζε η φορολογική ενημερότητα. Ο συγκεκριμένος κατέθεσε ένσταση κατά των άλλων δύο υποψηφίων, που όμως απορρίφθηκε. Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στον έναν από τους άλλους δύο συμμετέχοντες, ο οποίος πλειοδότησε καταθέτοντας προσφορά 10.000 ευρώ.
Για τη θέση των 200 τ.μ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση ομπρελών – ξαπλωστρών στην περιοχή «Χρυσή Ακτή», «θέση Διβάρι» (θέση 4) οικισμού Γιάλοβας της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου, ενδιαφέρον παρουσίασαν δύο άτομα, οι ίδιοι που συμμετείχαν και στο διαγωνισμό για την προηγούμενη θέση ενδιαφερόμενοι. Η θέση κατακυρώθηκε τελικά στον έναν από αυτούς, τον ίδιο που ανατέθηκε και η προηγούμενη, καθώς προσέφερε 2.100 ευρώ για την εκμίσθωση του χώρου.
Για τη θέση των 10 τ.μ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής στην περιοχή «Χρυσής Ακτής», «Θέση Διβάρι» (θέση  5), οικισμού Γιάλοβας, παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο οποίος προσέφερε 550 ευρώ για την εκμίσθωση του χώρου.
Για τη θέση των 20 τ.μ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής στην περιοχή «Γιάλοβας» (θέση 6), οικισμού Γιάλοβας της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου, παρουσιάσθηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο οποίος προσέφερε 1.000 ευρώ για την εκμίσθωση του χώρου.
Για τη θέση των 20 τ.μ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής στην περιοχή «Ρωμανού»(θέση 7) της Τοπικής Κοινότητας Ρωμανού, παρουσιάσθηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο οποίος ωστόσο δεν υπέβαλε οικονομική προσφορά για την εκμίσθωση του χώρου, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος διαγωνισμός να κριθεί άγονος, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Για τη θέση των 15 τ.μ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση καντίνας στην περιοχή «Πετροχώρι Ρωμανού» (θέση 8) της Τοπικής Κοινότητας Ρωμανού, παρουσιάσθηκαν τρεις ενδιαφερόμενοι.  Πλειοδότησε ο ένας από τους τρεις, υποβάλλοντας προσφορά 25.000 ευρώ.
Για τη θέση των 500 τ.μ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση ομπρελών – ξαπλώστρων στην περιοχή «Πετροχώρι Ρωμανού» (θέση 9) της Τοπικής Κοινότητας Ρωμανού, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι ίδιοι, όπως παραπάνω, υποψήφιοι. Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στον ίδιο ενδιαφερόμενο, όπως παραπάνω, ο οποίος υπέβαλε προσφορά 25.000 ευρώ, επίσης.
Για τη θέση των 15 τ.μ., όπου προβλέπεται η τοποθέτηση καντίνας στην περιοχή «Μαυροβούνι Ευαγγελισμού» (θέση 10) της Τ.Κ. Ευαγγελισμού, παρουσιάσθηκαν δύο ενδιαφερόμενοι. Ο ένας από αυτούς αποκλείστηκε επειδή δε διέθετε ασφαλιστική ενημερότητα και η θέση κατακυρώθηκε στον έτερο, ο οποίος υπέβαλε προσφορά 300 ευρώ για τη συγκεκριμένη θέση.
Για τη θέση των 200 τ.μ. για την τοποθέτηση ομπρελών - ξαπλώστρων στην περιοχή «Μαυροβούνι Ευαγγελισμού» (θέση 11) της Τ.Κ. Ευαγγελισμού, παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο ίδιος που είχε υποβάλει προσφορά και παραπάνω. Η προσφορά του για την εκμίσθωση του συγκεκριμένου χώρου ανήλθε σε 2.000 ευρώ.
Τέλος, για τη θέση «Περούλια» της Τ.Κ. Βουναρίων του Δήμου Πύλου – Νέστορος, όπου προβλέπεται η τοποθέτηση ομπρελών – ξαπλωστρών, παρουσιάστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο οποίος προσέφερε 2.000 ευρώ. 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου "ΘΑΡΡΟΣ" 23/06/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου