Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΝΕΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Καινούργιες στολές και κράνη παρέλαβε η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύλου-Νέστορος, καθώς εχθές το πρωί πραγματοποιήθηκε παράδοση των καινούργιων ενδυμασιών στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Εκτενέστερα, τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοποννήσου «Πάρνωνας Α.Ε» συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριο Καφαντάρη, και τον Αρχιμουσικό της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος, κ. Ιωάννη Σταθόπουλο, στο Δημαρχείο της Πύλου, όπου τους παρέδωσαν τις καινούργιες στολές.

Ο παραδοτέος εξοπλισμός αποτελείται από 42 σύνολα χειμερινής στολής, 20 σύνολα θερινής στολής και 75 κράνη. Οι χρωματισμοί της χειμερινής επίσημης ενδυμασίας είναι στους τόνους του μπλε, εμπνευσμένη τόσο από το εθνικό χρώμα της Ελλάδος όσο και από το μπλε της παραθαλάσσιας περιοχής του δήμου, ενώ όσον αφορά στην καλοκαιρινή ενδυμασία, οι στολές έχουν άσπρο χρώμα με χρυσές λεπτομέρειες. Χαρακτηριστικά κομμάτια της συνολικής ενδυμασίας είναι το Κερκυραϊκό κράνος με την φούντα σε χρωματισμούς χρυσού και μπλε, καθώς επίσης και το χρυσό αμφιμασχάλιο.


Η συγκεκριμένη δράση, προϋπολογισμού 29.000 Ευρώ, είναι ενταγμένη στο «Φεστιβάλ Πελοποννήσου: Ενίσχυση Φιλαρμονικών και Χορωδιών της Πελοποννήσου του επιχειρησιακού προγράμματος «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι» 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος τόνισε: «Η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύλου-Νέστορος, λόγω της ποιότητάς της, δικαίως τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζει στη Μεσσηνία. Με την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, πλέον είναι διαθέσιμος εξοπλισμός και στολές για όλα τα μέλη της, καθώς και για το ανερχόμενο και ελπιδοφόρο φυτώριο της. Η πίστη που έχουμε ως Δημοτική Αρχή στις δυνατότητες της Φιλαρμονικής μας, είναι η κινητήρια δύναμη για να διεκδικούμε τα απαραίτητα, έτσι ώστε κάθε τους εμφάνιση να μας κάνει περήφανους. Τέλος, σήμερα φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι η συνεργασία του Δήμου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποδίδει καρπούς.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου