Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Η Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού (ΚΕΠ) Μόσχας, η Καλαματιανή κυρία Θεοδώρα Γιαννίτση μας ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει θερινό πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας διάρκειας τεσσάρων (4) εβδομάδων για την περίοδο από 13 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου 2015 υπό την εποπτεία καθηγητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Το ΚΕΠ  κατήρτισε, από το καλοκαίρι του 2014, ειδικά θερινά εκπαιδευτικά και τουριστικά προγράμματα (συμπεριλαμβανομένου προγράμματος παιδικών κατασκηνώσεων και προγράμματος Θρησκευτικού-Προσκυνηματικού Τουρισμού) στην  Αθήνα, την Κρήτη και την Καβάλα. Πέρυσι το καλοκαίρι σε συνεργασία με τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία άρχισαν οι πρώτες προσπάθειες για τη λειτουργία ενός ακόμα θερινού σχολείου στην Καλαμάτα.
  Ο στόχος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού με τα Θερινά Σχολεία είναι  πολλαπλός και αφορά οι συμμετέχοντες να  γνωρίσουν την Ελλάδα, τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα. Επειδή το ΚΕΠ λειτουργεί στη Μόσχα σχολεία εκμάθυνσης της Ελληνικής Γλώσσας με περισσότερους από 500 σπουδαστές, δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές του, να  βελτιώσουν το επίπεδο γνώσης της γλώσσας και τη γνωριμία με την ανεπανάληπτου κάλλους φυσική ομορφιά και το μοναδικό πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Χώρας μας. 

Η Καλαμάτα επιλέχτηκε γιατί ξεχωρίζει για τη φυσική ομορφιά της, την πλούσια ιστορία της και τα μοναδικά μνημεία που βρίσκονται στη ευρύτερη περιοχή. Έτσι οι σπουδαστές παρακολουθώντας το θερινό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τους  παρέχεται και η δυνατότητα να επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη, τα μεσαιωνικά φρούρια της Μεθώνης και της Κορώνης, το Κάστρο του Νέστορος στην Πύλο, το θρυλικό Ναυαρίνο, στον κόλπο του οποίου τον Οκτώβριο του 1827 ο ρωσικός στόλος κατατρόπωνε τον τουρκο-αιγυπτιακό και  τον ασύγκριτο Μυστρά, όπου ορκίστηκε ο τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. 
Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 650 Ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται:
Παρακολούθηση μαθημάτων 4 εβδομάδων 
Διαμονή
Διατροφή (πρωινό και δείπνο)
Για αναλυτικότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις summerhcc@yandex.ru ή hcc@mail.ru ή info@hecucenter.ru , τηλ: +79151021309 (contact person: Elena Bunina, deputy director of the Hellenic Cultural Center). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου