Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ζαχαροπλάστης, σιδεράς και αγρότης συνελήφθησαν για τις χασισοφυτείες

Ενας Κορωναίος πρώην ζαχαροπλάστης, ένας σιδεράς από τη Χρυσοκελλαριά και ένας αγρότης από την Ασίνη συνελήφθησαν για τις χασισοφυτείες στην Κορώνη με τα περίπου 300 δενδρύλλια. 
Οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε ένα ευρύ κύκλωμα που έκανε εισαγωγές ναρκωτικών και καλλιεργούσε χασίς, το οποίο παρακολουθούσε η Υποδιεύθυνση Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί της Αθήνας άκουγαν συνομιλίες στα τηλέφωνα και κάποια στιγμή “έπιασαν” μια κουβέντα που έκανε κάποιος από το κύκλωμα με έναν από τους τρεις Μεσσήνιους συλληφθέντες - πιθανότατα τον Κορωναίο. Ζήτησαν λοιπόν τη συνεργασία των συναδέλφων τους από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, οι οποίοι με τα στοιχεία που τους έδωσαν από την Υποδιεύθυνση Ναρκωτικών Αττικής ξεκίνησαν το τελευταίο διάστημα να δουλεύουν το κομμάτι της υπόθεσης που αφορά τη Μεσσηνία. 
Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο ένας από τους συλληφθέντες Μεσσήνιους μιλούσε στο τηλέφωνο με ένα από τα περιφερειακά μέλη του κυκλώματος, και οι αστυνομικοί της Αθήνας άκουγαν τις συνεννοήσεις που έκαναν για την καλλιέργεια μιας χασισοφυτείας - η οποία αρχικά πίστεψαν ότι γινόταν στον Ταΰγετο. Μέσα από την αστυνομική έρευνα βρήκαν ποιος είναι αυτός που μιλάει στο τηλέφωνο για την καλλιέργεια στη Μεσσηνία, καθώς και στοιχεία για τους άλλους δύο. Ετσι την Κυριακή έγιναν ταυτόχρονες επιχειρήσεις από αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, για να ερευνηθούν τα σπίτια τους και να βρεθούν οι φυτείες. 

Η οικογένεια του πρώην ζαχαροπλάστη, όπως μάθαμε, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες συγγενικό του πρόσωπο έχει πιαστεί να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα χασίς από την Αλβανία. 
Ο πρώην ζαχαροπλάστης φέρεται να καλλιεργούσε τη μια χασισοφυτεία με δενδρύλλια κάτω του 1 μέτρου σε αγροτική περιοχή της Κορώνης, μαζί με το σιδερά από τη Χρυσοκελλαριά. Ο σιδεράς συνελήφθη στο χωριό του και, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, την καλλιέργεια την έκαναν οι δύο αυτοί κάτω από ένα απ’ τα χτήματά του. 
Η άλλη καλλιέργεια χασίς γινόταν σε χτήμα του αγρότη από την Ασίνη, ο οποίος είχε φυτέψει τα δενδρύλλια, κάτω του 1μέτρου μέτρου, ανάμεσα στα αμπέλια του - ενώ στο σπίτι του βρέθηκε επίσης ένα φιντάνι χασίς. Ακόμη στις έρευνες οι αστυνομικοί βρήκαν και 700 γραμ. χασίς, καθώς και άλλα ευρήματα τα οποία συμπεριλήφθηκαν σε δικογραφία που μεταβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής. 
Οι τρεις Μεσσήνιοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα χθες το πρωί στην Αθήνα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και καλλιέργεια χασίς. Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις αστυνομικές αρχές της Αθήνας. 

Ν.Κ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 23/06/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου