Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΑΠΟ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Εικαστική έκθεση στη Μεθώνη

Η έκθεση εικαστικών τεχνών “Coniectura III” θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης από τις 19 Ιουλίου (Κυριακή) έως τις 5 Αυγούστου. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 19 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 11π.μ. - 1 μ.μ. και 7 - 11 μ.μ. 
Η “Coniectura” είναι μία ετήσια εκθεσιακή δραστηριότητα που έχει ως κύριο στόχο να προβάλλει το έργο των καλλιτεχνών, Ελλήνων και ξένων, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Μεσσηνία. Οι διοργανωτές της, καλλιτέχνες οι ίδιοι, θεωρούν σκόπιμο και φυσικό η έκθεση να διοργανώνεται κάθε χρόνο σε ένα διαφορετικό μέρος. Ετσι, η “Coniectura I” φιλοξενήθηκε το καλοκαίρι του 2013 στο παλιό δημοτικό σχολείο Καρδαμύλης, η“Coniectura II”, το καλοκαίρι του 2014, στη γκαλερί “Ομπρέλα”,στην Καλαμάτα. Φέτος η “Coniectura III” θα γίνει δυτικότερα, στην Μεθώνη, άλλοτε ναυτική βάση και κόμβο για όλους τους ταξιδιώτες στην Ανατολική Μεσόγειο και σήμερα μια μικρή πόλη που έμεινε εν πολλοίς απρόσβλητη από τα συνηθισμένα πλήγματα της τουριστικής ανάπτυξης των τελευταίων δεκαετιών και διατηρεί όλη την ομορφιά που ήταν το αρχικό της δώρο. 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην φετινή “Coniectura” είναι οι εξής: Σωτήρης Αναστασόπουλος, Τάσος Βαμβακάς, Γιώργης Βραχνός, Γιάννης Γκούζος, Peter Eastland, Annette Hil-brecht, Απόστολος Θωμόπουλος, Βασίλης Καριζώνης, Χρήστος Κυβέλος, Παναγιώτης Κυριακάκης, Εύη Λιακέα, Ηλίας Μακρής, Πηνελόπη Μεμένιου, Dermot Naughton, Παναγιώτης Τεμπελόπουλος, Δημήτρης Τζαμουράνης, Μαριάμ Τσακιριάν, Σπυρίδων Φέγγος, Ingrid Weinert και Brigitte WodaStabl. Ενα πολυεθνικό πλήθος, ο καθένας με τα δικά του πολιτιστικά και πολιτισμικά εφόδια, όλοι λίγο πολύ διαφορετικοί, ως ιδιοσυγκρασίες και ως καλλιτέχνες, που ζουν όμως στον ίδιο τόπο και πιστεύουν στην σημασία της δημιουργίας και την αξία της τέχνης και μια φορά τον χρόνο τουλάχιστον χαίρονται να βρίσκονται όλοι μαζί και να μοιράζονται τον ίδιο χώρο. Είναι καλή τύχη αυτό για όλους. 
Ο Βασίλης Καριζώνης γράφει σχετικά: “Οπως συμβαίνει συχνά με τις ομαδικές εκθέσεις, έτσι και στην “Coniectura III” υπάρχει ένα θέμα το οποίο διαπραγματεύονται όλοι οι καλλιτέχνες. Αυτό είναι εφέτος το «Εσωτερικώς ίσταμαι», μια πρόσκληση για περισυλλογή. Η ανάγκη μας να δράσουμε, να διεκπεραιώσουμε τις διάφορες υποθέσεις και εργασίες μας, μας οδηγούν σε μια κατάσταση που αισθανόμαστε λίγο έως πολύ έξω από το κέντρο του βαθύτερου εαυτού μας, με αποτέλεσμα, ό,τι ζούμε να το εισπράττουμε μηχανικά. Ετσι κάπως σκέφτηκα το θέμα και όλοι οι συμμετέχοντες, ο καθένας με τον τρόπο του, θα εκφράσουμε κάτι από αυτό μέσω του έργου μας, εικαστικά”.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/07/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου