Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Το Δήμαρχο Βενετίας, κ. Λουίτζι Μπρουνιάρο, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, στο πλαίσιο του προγράμματος Marco Polo και της συνεργασίας της ΚΕΔΕ με το Δήμο Βενετίας.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της πόλης των Δόγηδων, καλωσορίζοντας στα ελληνικά το  Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, εξέφρασε το θαυμασμό του, τόσο για τη γραφικότητα του μεσσηνιακού δήμου, όσο και για την μακραίωνη και βαρυσήμαντη ιστορία του. Στη συζήτησή που ακολούθησε, ο κ. Μπρουνιάρο πρότεινε να δημιουργηθεί ένα πρωτόκολλο κοινής συνεννόησης ανάμεσα στα δύο Κράτη, έτσι ώστε να αξιολογηθούν καλύτερα όλες οι προτάσεις ανάπτυξης του πολιτισμού.

Από τη μεριά του ο κ. Καφαντάρης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, ως Αντιπρόεδρος της ένωσης,  μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του για επιτυχή θητεία και καλή συνεργασία και κάλεσε το Δήμαρχο Βενετίας να επισκεφθεί σύντομα την ΚΕΔΕ. «Πάντα δίνουμε εμπιστοσύνη στις νέες προοπτικές ανάπτυξης. Η Βενετία για την Ελλάδα είναι ένας φάρος. Ελπίζουμε ότι θα χτιστεί μια σχέση συνεργασίας, έτσι ώστε να πάμε μπροστά την ιστορία του εμπορίου που ενώνει τις δύο χώρες», δήλωσε ο κ. Καφαντάρης, υπογραμμίζοντας ότι οι κοινοί στόχοι είναι αυτοί που καθιστούν απαραίτητη τη συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε η προσπάθεια που χρειάζεται να παραμείνει ζωντανή η παράδοση των δύο Μεσογειακών Κρατών στο πέρασμα των αιώνων. Τέλος οι δύο Δήμαρχοι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου