Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ακυρώθηκαν οι πτήσεις για Κίεβο, Βηρυτό και Αγία Πετρούπολη

Δυνατό χαρτί για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας αναδεικνύεται ο συνεδριακός τουρισμός, ο οποίος διατηρεί σε ικανοποιητικά επίπεδα τον αριθμό των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας. 
Το πρώτο 6μηνο του 2015 η κίνηση στο αεροδρόμιο κυμάνθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2014, σημειώνοντας μια μικρή αύξηση της τάξης του 2,2% - κυρίως λόγω των 40 συνεδριακών πτήσεων του Ιουνίου για ένα συνέδριο μεγάλης εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στην Costa Navarino.
H φετινή κίνηση, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη, μέχρι στιγμής καταγράφει 33.000 αφίξεις επιβατών κυρίως από το εξωτερικό. Συνολικά οι αφίξεις και αναχωρήσεις αφορούν 64.300 επιβάτες: αριθμός αυξημένος κατά 2% για τις πτήσεις εξωτερικού και μειωμένος κατά 16% στις πτήσεις εσωτερικού, όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών από και προς Θεσσαλονίκη, γεγονός που προφανώς αποδίδεται στην οικονομική κρίση. 

Συνολικά εκτιμάται ότι θα στο τέλος του έτους θα είναι ελαφρά μειωμένη η κίνηση συγκριτικά με πέρυσι. Ακόμα ωστόσο είναι νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, καθώς δεν έχει καθοριστεί ο οριστικός αριθμός των συνεδριακών πτήσεων, κυρίως όσον αφορά στο συνέδριο της ΑΒΤΑ στην Costa Navarino τον Οκτώβριο αλλά κι ένα ακόμα, φαρμακευτικής εταιρείας, στα τέλη Αυγούστου.
Να σημειωθεί πως δε φαίνεται να έχει επηρεαστεί ο αριθμός των πτήσεων από και προς εξωτερικό λόγω των τελευταίων ακυρώσεων συνεργασιών tour operators εξαιτίας της οικονομικής αβεβαιότητας στη χώρας μας. Πάντως, εξ αρχής είχαν ακυρωθεί για φέτος πτήσεις από και προς Κίεβο και Αγία Πετρούπολη - ενώ η Βυρηττός ακύρωσε για τον Ιούλιο, αν και για την ώρα παραμένουν στο προγραμματισμό οι πτήσεις του Αυγούστου.
Οπως και πέρυσι πάντως, συνεχίζονται κανονικά οι πτήσεις από και προς Βρετανία, Ολλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Ιταλία, Ρωσία και Νορβηγία.
 Κ.Δ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/07/2015
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/71874-akyrothikan-ptiseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου