Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Τουρισμός στη Μεσσηνία: Κραυγή αγωνίας από ξενοδόχους και φορείς


Σοβαρό το ποσοστό μείωσης ξένων επισκεπτών 
Κραυγή αγωνίας από ξενοδόχους και φορείς της αγοράς που βλέπουν τις ακυρώσεις να αυξάνονται μέρα με τη μέρα και τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής να πέφτουν στο μηδέν, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και τον εφιάλτη της έλλειψης τροφοδοσίας στα ξενοδοχεία.
Αυτή είναι, πλέον, η οδυνηρή πραγματικότητα και για τη Μεσσηνία.
Όνειρο ήταν, λοιπόν, και πάει… Ο εσωτερικός τουρισμός είναι ανύπαρκτος, οι ελπίδες των ξενοδόχων και των τουριστικών φορέων για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής -οι οποίες αυτήν την εποχή αντιπροσωπεύουν το 20% του συνόλου- εξανεμίστηκαν και, μέσα σε όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει λόγω της ασφυξίας στις τραπεζικές συναλλαγές και τις πληρωμές, έρχεται να προστεθεί και το μείζον ζήτημα της επάρκειας των προμηθειών των ξενοδοχείων ανά την Ελλάδα.
Ξενοδόχοι από τις ενώσεις μερικών από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα παρουσιάζουν στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» την κατάσταση όπως διαμορφώνεται πλέον για τον ελληνικό τουρισμό στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, με τις συνθήκες να μεταβάλλονται καθημερινά από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όταν έγινε γνωστός ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων.
Κοινή διαπίστωση είναι το πλήρες πάγωμα των νέων κρατήσεων, η μετάθεση -στην καλύτερη περίπτωση- των διακοπών και το χαμένο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου για τους Έλληνες τουρίστες, τη στιγμή που οι (διαχειρίσιμες) ακυρώσεις από ξένους τουρίστες, προς το παρόν, δεν προκαλούν μεγάλη ανησυχία.
 
ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Άδεια τα αεροπλάνα, δεν υπάρχει πρόβλημα με τις προμήθειες 
«Στη Μεσσηνία ο εσωτερικός τουρισμός είναι φέτος ανύπαρκτος, έχοντας ήδη διανύσει μια κακή πενταετία λόγω της κρίσης. Για τους ξένους, αυτό που έχει σώσει κάπως την κατάσταση από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας ήταν η χρήση των πιστωτικών-χρεωστικών καρτών.
Ο προορισμός βρισκόταν σε άνοδο, αν ληφθεί υπόψη ότι μόνο η Aegean πραγματοποιεί φέτος 12 δρομολόγια σε προορισμούς του εξωτερικού. Ωστόσο, η τωρινή συγκυρία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με τα γεγονότα στη Ρωσία και την Ουκρανία (περιοχή από την οποία προέρχεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών), είναι αρνητική, γεγονός το οποίο μας φοβίζει για τη συνέχεια.
Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει πτώση σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ και τα αεροπλάνα που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας δεν έρχονται -δυστυχώς- γεμάτα. Θετικό στοιχείο για εμάς, επί του παρόντος, αποτελεί το γεγονός ότι δε φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα στο κομμάτι των προμηθειών».

Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου