Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Στον… προθάλαμο της υλοποίησης τουριστικές επενδύσεις σε Βελίκα και Πύλο


Τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ επενδυτικών σχεδίων στον κλάδο του τουρισμού, και συγκεκριμένα στο σκέλος των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, βρίσκεται στον «προθάλαμο» της υλοποίησης.
Όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών «ξεμπλόκαραν» επενδυτικά σχέδία και εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες.
Σημειωτέον ότι σε εκκρεμότητα βρίσκονται επιπλέον έξι επενδύσεις του είδους, δείγμα της μεγάλης ζήτησης, δεδομένου ότι ο τουρισμός συνεχίζει να ανθεί, παρά τις αντιξοότητες.
Συγκεκριμένα, οι σχετικοί φάκελοι βρίσκονται σήμερα στο στάδιο της επεξεργασίας και διατύπωσης γνωμοδοτήσεων από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχουν εκπονηθεί. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται επενδύσεις στη Μεσσηνία (παραλία Βελίκας).
Επιπλέον, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δημιουργίας Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) Μεσσηνίας (Costa Navarino), η οποία αφορά στην επόμενη φάση του επενδυτικού σχεδίου της ΤΕΜΕΣ.
Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ για την επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και τη δημιουργία νέων, ενώ αναμένεται και η κατάθεση φακέλου για τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος στο τμήμα της Πύλου.
Είναι προφανές ότι η διατήρηση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος σε «υψηλές πτήσεις», ακόμα και κατά το τρέχον έτος (σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπ. Τουρισμού, εντέλει το 2015 θα ολοκληρωθεί με νέο ρεκόρ και 26 εκατ. αφίξεις από το εξωτερικό), λειτουργεί ως μαγνήτης για τους εγχώριους και ξένους επενδυτές στον κλάδο, που στοχεύουν κυρίως στην προσέλκυση τουριστών υψηλών εισοδημάτων, με την ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών, που, εκτός από την ξενοδοχειακή μονάδα, θα διαθέτουν και άλλα χαρακτηριστικά, όπως μαρίνες, σπα και γήπεδα.

"ΘΑΡΡΟΣ" 05/09/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου