Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Καταδικάσθηκε Αλβανός για τον άγριο ξυλοδαρμό Έλληνα στη Φοινικούντα


Αρχικά είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στη συνέχεια καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξης για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και χθες αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας.
Ο λόγος για νεαρό Αλβανό ο οποίος κατηγορήθηκε για το σοβαρό τραυματισμό Έλληνα σε μπαρ στη Φοινικούντα το 2009 ύστερα από καυγά.
Αντίθετα, ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο συγκατηγορούμενός του Αλβανός, ο οποίος χθες δεν παρευρέθη στην εκδίκαση της υπόθεσης. Επίσης είχε καταδικασθεί πρωτόδικα σε 7 χρόνια κάθειρξης. Χθες το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και του επέβαλλε φυλάκιση 4 ετών με 3ετή αναστολή και αποζημίωση του παθόντος.
 
Άγριο ξύλο
Το περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2009 στη Φοινικούντα, όπου ομάδα τριών ατόμων ξυλοκόπησε άγρια έναν Έλληνα θαμώνα, χτυπώντας τον κλωτσιές και γροθιές, αλλά και με άδεια γυάλινα μπουκάλια, ακόμα και με ένα γυάλινο τραπέζι, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το σώμα.
Κοπέλα που εκείνο το βράδυ βρισκόταν στο μπαρ με την παρέα της και στην οποία συμμετείχε το θύμα, περιέγραψε πως όταν κάποια στιγμή πήγε στην τουαλέτα, ένα άτομο αποπειράθηκε να τη βιάσει. Τρομοκρατήθηκε, όπως είπε, και δε θυμάται πώς ήταν αυτός που της επιτέθηκε, αλλά όταν κατάφερε να του ξεφύγει, επέστρεψε στην παρέα της και τους ζήτησε να φύγουν. Αρχικά, οι δύο Αλβανοί είχαν κατηγορηθεί και για απόπειρα βιασμού, αλλά αθωώθηκαν καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία.
Η κοπέλα μετά, όπως είπε, δεν κατάλαβε πώς ξεκίνησε η φασαρία, ούτε ποιος χτυπούσε ποιον.
Όπως επισημάνθηκε κατά τη διαδικασία, το θύμα ζήτησε το λόγο για το περιστατικό με την κοπέλα από τον ένα νεαρό Αλβανό (αυτόν που καταδικάστηκε) και από εκεί ξεκίνησε ο καυγάς.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είπε ότι αντιλήφθηκε τον καυγά και ότι τρία άτομα χτυπούσαν πολύ άγρια το θύμα. Μάλιστα, είπε ότι μόνος του δεν μπορούσε να τους σταματήσει και πως αν δεν τον βοηθούσαν κάποιοι άλλοι, δε θα είχαν σταματήσει να χτυπούν το θύμα. Είπε, δε, ότι αναγνώρισε τον έναν δράστη, καθώς τον ήξερε, ενώ τους άλλους δύο δεν τους είχε ξαναδεί.
 
Αρνήθηκε
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος που κάθισε χθες στο εδώλιο, αρνήθηκε ότι είχε σχέση με τον καυγά. Παραδέχθηκε πως ήταν στο μπαρ, αλλά όχι ότι δημιουργήθηκε παρεξήγηση με αυτόν. Μάλιστα και για το συγκατηγορούμενό του είπε ότι δεν τον είδε να χτυπά το θύμα, αλλά να προσπαθεί να τους ξεχωρίσει.
Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ζήτησε την ενοχή και των δύο, υπογραμμίζοντας ότι ήθελαν να πλήξουν σοβαρά τον παθόντα καταφέροντάς του ανήλεα και ανάλγητα χτυπήματα. Για την ενοχή τους επικαλέστηκε την αναγνώριση των δραστών από το θύμα, ο οποίος όμως χθες δεν ήταν στο δικαστήριο για να καταθέσει.
Τελικά τακτικοί δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν την ενοχή του ενός κατηγορουμένου και την αθώωση λόγω αμφιβολιών του δεύτερου.

Της Βίκυς Βετουλάκη "ΘΑΡΡΟΣ" 09/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου