Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Μια φωτογραφία, χίλιες ψέματα λέξεις!!!!!

Λοιπόν, κύριε Δημοσθένη Κορδέ, υποψήφιε Διδάκτορα Παν/μίου Πελοποννήσου, πήρατε σβάρνα τις αναρτήσεις του Blog για να μας πείσετε για τις απόψεις σας περί του πολιτιστικού τοπίου της Πύλου που αιμορραγεί. Αναρτάτε ξανά και ξανά τις απόψεις σας
για ένα θέμα που σας έχει γίνει εμμονή και σας έφτασε μέχρι του σημείου, σε παλαιότερη αντιπαράθεσή μας για τα δέντρα που κρύβουν το κάστρο της Πύλου, να με διαγράψετε από φίλο σας στο fb. 
Ομολογώ τώρα ότι είχα κάνει λάθος που είχα αποδεχθεί τη φιλία σας, που όπως αποδείχθηκε επεδίωκε να προβάλει τις απόψεις σας- και μόνο - και δεν άντεχε σε αντιπαραθέσεις. Μου στείλατε, μετά από καιρό, αιτήματα φιλίας ξανά τα οποία απέρριψα, γιατί όπως αποδεικνύεται και τώρα είστε ένα άτομο αντιδημοκρατικό που χρησιμοποιεί μεθόδους περίεργες για να περάσει τα πιστεύω του. Ό,τι δεν σας αρέσει το διαγράφετε και προσπαθείτε με όλα τα μέσα να γίνει αποδεκτή η δική μας άποψη η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, περιλαμβάνει πλήθος ανακριβειών. 
Επειδή αναφερθήκατε σε κάστρα που περιβάλλονται από δάσος θα παραθέσω μια σειρά από Ελληνικά Κάστρα τα όποια όχι μόνο δεν κρύβονται, όπως εσείς ψευδώς αναφέρετε, αλλά αναδεικνύονται, στη δεσπόζουσα θέση που καταλαμβάνουν στις πόλεις όπου βρίσκονται, κυρίως όταν φωτίζονται.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποδεικνύουν του λόγου το αληθές!!!!

Κάστρο Ναυπλίου. Εδώ που τα δέντρα δεν κρύβουν το κάστρο!!!




Κάστρο Ιωαννίνων. Εδώ που τα δέντρα δεν κρύβουν το κάστρο!!!
Κάστρο Ναυπάκτου. Εδώ που τα δέντρα δεν κρύβουν το κάστρο!!!!!!
Κάστρο Θεσσαλονίκης. Εδώ που τα δέντρα δεν κρύβουν το κάστρο!!!

Το κάστρο του Πλαταμώνα. Εδώ που τα δέντρα δεν κρύβουν το κάστρο!!!
Κάστρο Θεσσαλονίκης. Εδώ που τα δέντρα δεν κρύβουν το κάστρο!!!
Κάστρο Χαλκίδας. Εδώ που τα δέντρα δεν κρύβουν το κάστρο!!!


Το παλιό φρούριο της Κέρκυρας. Εδώ που τα δέντρα δεν κρύβουν το κάστρο!!!
Το κάστρο του Μολύβου. Εδώ που τα δέντρα δεν κρύβουν το κάστρο!!!
Κάστρο Καβάλας. Εδώ που τα δέντρα δεν κρύβουν το κάστρο!!!!

9 σχόλια:

  1. Μια απλή παρατήρηση, επειδή τυγχάνει να γνωρίζω τον κ. Κορδό, δεν είχε και δεν έχει ποτέ σελίδα στο facebook....
    Καλό σας βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελός δεν είμαι, Ανώνυμε σχολιαστή που δεν έχεις το θάρρος να αναφέρεις το όνομά σου.
    Μέσα από το https://www.facebook.com/katominagia?fref=ts ο κύριος Κορδός είχε την αντιπαράθεση μαζί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι θες να μας πεις τωρα δηλαδη οτι επειδη τα περισσοτερα καστρα στην ελλαδα δεν ετυχε να χουν δεντρα απεξω τοτε γιατι να χει το νιοκαστρο? αποτυπωσε το καλυτερα -περα απ τη διενεξη σου με τον δοκτωρα π δε μας νοιαζει-, αν οντως πιστευεις αυτο εισαι ηλιθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτυχε να μην έχουν δέντρα τα κάστρα ή φρόντισαν οι κάτοικοι να μην έχουν δέντρα που θα τα έκρυβαν;
    Τα ψέματα, σαν επιχειρήματα, δεν σου λένε τίποτα; Προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης θα το έλεγα εγώ.
    Το περί ηλιθιότητας, που αναφέρεις, άστο καλύτερα γιατί αν μας αποκαλύψεις το ονοματάκι σου μπορεί να είσαι και ο πρόεδρος των ηλιθίων. Δεν συμφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι προφανες οτι φροντισαν οι κατοικοι να μην υπαρχουν δεντρα στα υπολοιπα καστρα. φοβερο πειστικο επιχειρημα.εισαι ηλιθιος καλα λεω.με την ιδια λογικη μπορω να σου δειξω κι εγω καστρα που εχουν δεντρα μπροστα..και ν σ πω πως φροντισαν οι κατοικοι να εχουν δεντρα μπροστα.αλλα δεν παιζω παιχνιδια ηλιθιοτητας.σοβαρεψου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. υπαρχουν τοσες φωτογραφιες απ τις αρχες του προηγουμενου αιωνα μεχρι σημερα ακομα κ πιο πριν ισως που δειχνουν το καστρο της πυλου με πευκα απεξω.κανενας κατοικος εκατο κλπ χρονια δεν αποφασισε να φυγουν τα δεντρα.2016 καραλης καφανταρης κ σια με επιχειρημα αλλα καστρα του τοπου χωρις δεντρα.χειροκροτηστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αξιότιμε κύριε Καραλή,
    Σήμερα πληροφορήθηκα για την αναφορά στο πρόσωπο μου σε προσωπική σας ανάρτηση και θεώρησα εύλογο να απαντήσω στα λεγόμενα σας.
    Πρώτον, δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ ένα ξένο blog για να ενημερώσω σχετικά με τις αναρτήσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο σε σχέση με την κοπή των δέντρων στο Νιόκαστρο και ειδικά ανωνύμως.
    Δεύτερον, σχετικά με την ανταλλαγή απόψεων που είχαμε την περασμένη Άνοιξη μέσω της σελίδας του Συλλόγου Κάτω Αμπελοκήπων στο facebook, σε σχέση με το πευκοδάσος του Νιόκαστρου, θα θελα να γνωρίζετε ότι στην σελίδα του Συλλόγου γράφουν όλα τα μέλη του Δ.Σ. και εγώ ήμουν μέλος τότε. Από τον Μάιο δεν είμαι πλέον μέλος του Δ.Σ. και κατ΄ επέκταση δεν ασχολούμαι ενεργά και δεν αρθογράφο στην σελίδα του Συλλόγου. Αξίζει να γνωρίζετε όμως, ότι, για τεχνικούς λόγους ο Σύλλογος χρειάστηκε να δημιουργήσει νέα σελίδα στο facebook (https://www.facebook.com/profile.php?id=100009509380686 ) και η παλιά σελίδα απενεργοποιήθηκε (https://www.facebook.com/katominagia?fref=ts), όπως θα το έχετε διαπιστώσει άλλωστε, έτσι διαγράφηκαν όλοι οι φίλοι της πρώτης σελίδας και έγιναν νέα αιτήματα από τη νέα σελίδα.
    Τρίτον, σε σχέση με τα τρία κάστρα που περιβάλλονται από δέντρα, που ανέφερα στην επιστολή που έστειλα στα ηλεκτρονικά μέσα της Μεσσηνίας, δηλαδή το κάστρο Ναυπάκτου, το κάστρο Χαλκίδας και το κάστρο Ιωαννίνων. Τα τρία αυτά κάστρα, για όσους έχουν επισκεφθεί αυτές τις πόλης, θα γνωρίζουν ότι περιβάλλονται από δέντρα (το δύο πρώτα από πευκοδάσος και το τρίτο από αιωνόβια πλατάνια). Οι θέαση των κάστρων αυτών από βασικές οπτικές γωνίες απόστασης, βάση των οποίων μπορεί κάποιος να αντικρύσει τα κάστρα περιορίζουν ουσιαστικά τον κύριο όγκο και μόνο μεμονωμένες γωνίες θέασης δίνουν την δυνατότητα σε κάποιον να δει αποσπασματικά ένα μέρος των κάστρων αυτών, όπως συμβαίνει και με το Νιόκαστρο.
    Σχετικά τώρα με το Νιόκαστρο, το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι καταστράφηκε ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό τοπίο, καθώς δεν κόπηκαν άρρωστα ή πεσμένα δέντρα όπως ισχυρίζεται η δημοτική αρχή και ασπάζεστε και εσείς. Για του λόγου το αληθές δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο που παρουσιάζει το δάσος λίγο πριν την αποψίλωση και τις φωτογραφίες της μετέπειτα εικόνας του, στην σελίδα http://www.kato-minagia.blogspot.gr/ . Όπως θα δείτε στο βίντεο και στις φωτογραφίες καταστράφηκε συγκεκριμένη περιοχή με γεωμετρική ακρίβεια (η βορειοδυτική περίβολος του κάστρου) για να δημιουργηθεί οπτικό πεδίο μακρινής θέασης του κάστρου. Εάν μιλούσαμε για κοπή πεσμένων, άρρωστων και επικίνδυνων δέντρων (που δεν φαίνονται πουθενά στο βίντεο διότι δεν υπήρχαν τέτοια δέντρα) τότε δεν θα είχαμε κοπή συγκεκριμένου παραλληλόγραμμου χώρου, αλλά κοπή διάσπαρτων μεμονωμένων δέντρων σε όλο το μήκος του πευκοδάσους.
    Ελπίζω να επανορθώσετε σχετικά με τα λεγόμενα σας προς το πρόσωπο μου και δεν θα θελα να χρειαστεί να φιλοξενήσετε ξανά κάποια απάντηση μου.
    Σε κάθε περίπτωση το τηλέφωνο μου είναι στην διάθεση σας εάν άφησα κάτι αδιευκρίνιστο (697 8010753).

    Με εκτίμηση
    Δημοσθένης Κορδός
    Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
    Ειδικός Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων MSc
    Πολιτισμολόγος MSc



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε ηλίθιε, προεδρεύεις στην κατηγορία σου και δεν θα ασχοληθώ μαζί σου. Όταν θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τα γραφόμενα των άλλων να επανέλθεις στη συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Κορδέ,
    γεμίσατε μια σειρά αναρτήσεων του Blog με τις εμμονές σας, γιατί έτσι τις χαρακτηρίζω εγώ. Θέλετε, και είναι δικαίωμά σας, να πιστεύετε ότι έχετε δίκιο για αυτά που γράφετε. Δεν θα μας τα επιβάλετε όμως και με το έτσι θέλω, γιατί και εμείς, όσοι συμφωνούμε με την κοπή των πεύκων, έχουμε τις δικές μας απόψεις και πεποιθήσεις. Γωνία θέασης του κάστρου θέλουμε και εμείς.
    Σχετικά με τα προβλήματα που είχατε με το Blog του συλλόγου σας, όπως αναφέρετε, είναι δικό σας θέμα. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι διαγράφτηκε η συνομιλία μας σχεδόν αμέσως μόλις έγινε. Θέλετε να θεωρήσω ότι συνέπεσε η αλλαγή της σελίδας με τη δική μας συζητηση; Ας πούμε ότι το δέχομαι.
    Όσο για κάστρο της Πύλου τώρα, περιβάλλεται και αυτό από πεύκα. Μόνο στον "έβδομο" -στη θάλασσα- δεν υπάρχουν. Τα συγκεκριμένα πεύκα ήταν πράγματι άρρωστα και επικίνδυνα και φαίνονταν δια γυμνού οφθαλμού. Στην αγωνία τους να "αναπνεύσουν" τραβούσαν την ανηφόρα με αποτέλεσμα να θυμίζουν ουρά λιονταριού, γιατί είχαν καταντήσει να έχουν μια φούντα μόνο στο επάνω μέρος. Λόγω της μορφολογίας του εδάφους είχαν πάρει επικίνδυνη κλήση σε ένα σημείο που είναι περισσότερο προσβάσιμο από αλλά σημεία του δάσους.
    Επομένως ήρθε η κατάλληλη στιγμή να απομακρυνθούν. Δίδεται ετσι η ευκαιρία να αναδειχτεί και το κρυμμένο κάστρο. Και όπως εσείς γράφετε - για γωνίες θέασης των κάστρων, που περιβάλλονται από δέντρα αλλά δεν κρύβονται όμως από αυτά - θα πρέπει να δημιουργηθούν και για το κάστρο της Πύλου τέτοιες. Επομένως η καλύτερη γωνία θέασης είναι από τον προμαχώνα - αριστερά της πύλης του κάστρου - μέχρι και το ξενοδοχείο "KARALIS BEACH". Δεν νομίζω πως ζήτησε κάτι διαφορετικό κάποιος άλλος. Δεν νομίζω πως κάποιος θα ήθελε την κοπή όλων των δέντρων. Έτσι όπως είναι τώρα το κάστρο είναι σαν να ντρεπόμαστε που το έχουμε και το κρύβουμε.
    Στο σημείο όπου αφαιρέθηκαν τα δέντρα - και ευελπιστώ ότι θα αφαιρεθούν και άλλα για τη σωστή ανάδειξη του κάστρου - αν αναπλαστεί και φυτευθούν αρωματικά βότανα και καλλωπιστικοί θάμνοι θα μπορέσει κάλλιστα να δημιουργηθεί ένας μικρός Βοτανικός κήπος. Με μονοπάτια επισκεψιμότητας και με πινακίδες για το κάθε είδος που θα υπάρχει θα γίνει ένα αξιόλογο σημείο για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της Πύλου.
    Επομένως το θέμα είναι ότι έχουμε γενικά διαφορετική γωνία θέασης και του κάστρου και των πραγμάτων γενικά, εσείς που είστε εναντίον της απομάκρυνσης των πεύκων και εμείς που είμαστε υπέρ. Άποψή σας και άποψή μας. Δεν έχει νόημα λοιπόν περαιτέρω συζήτηση.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή