Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Αύξηση πτήσεων Καλαμάτα – Βαρσοβία για το 2016


-Σταθερή παρουσία στην πολωνική αγορά μέσω της Grecka Panorama
 
Στην Grecka Panorama ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2015, καταγράφοντας παρουσία στις σημαντικότερες εκθέσεις και γεγονότα παγκοσμίως. Στο πλευρό της Περιφέρειας βρέθηκαν για μια ακόμη φορά επαγγελματίες τουρισμού, από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με στόχο το άνοιγμα της δυναμικής αυτής αγοράς.
Η έκθεση Grecka Panorama αφορούσε αποκλειστικά στην Ελλάδα και έλαβε χώρα από 11 έως 13 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία, στο εκθεσιακό κέντρο Torwar Arena.
Στο δε περίπτερο της Πελοποννήσου έγιναν γαστρονομικές επιδείξεις με κέρασμα  πελοποννησιακής παραδοσιακής σούπας με βάση τον τραχανά, η οποία και εντυπωσίασε τους επισκέπτες που τη δοκίμασαν, εφαρμόζοντας έτσι την πάγια πολιτική για μια ακόμη φορά του συνδυασμού τουρισμού, προϊόντων, γαστρονομίας.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκαν οι νεοδιοριζόμενοι στην προξενική αρχή, ο πρέσβης Ευάγγελος Τσαούσης και ο επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Βαρσοβίας,  Νικόλαος Χριστοδουλίδης, τους οποίους υποδέχθηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς.
Οι αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν για τις έως τώρα δράσεις στις οποίες έχουν προβεί στην πολωνική αγορά τα τελευταία τρία χρόνια, με σταθερή συμμετοχή στη διεθνή έκθεση τουρισμού TT Warsaw, και τη φιλοξενία τριών αποστολών για ταξίδια εξοικείωσης με δημοσιογράφους και τουριστικούς επαγγελματίες από την Πολωνία. Συζήτησαν, επίσης, για το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, συμπεριλαμβάνοντας τον κρίσιμο τομέα των προϊόντων.
Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου συναντήθηκαν με τους τρεις σημαντικότερους tour operator που συνεργάζονται με την Πελοπόννησο, όπως είναι ο Greco και ο Itaka, που εκτελούν απευθείας πτήσεις στο Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», καθώς και ο Rainbow, που εκτελεί πρόγραμμα με πελοποννησιακές επιχειρήσεις από το Ελ. Βενιζέλος.
Τα πλεονεκτήματα της πελοποννησιακής διατροφής ανέδειξε στις γαστρονομικές του επιδείξεις και ο διάσημος Έλληνας σεφ στο κοινό της Πολωνίας, Τεό Βαφείδη.
Την έκθεση επισκέφθηκαν αρκετοί Πολωνοί, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, ενώ συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο και οι σημαντικότεροι tour operator της πολωνικής αγοράς.
Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή επένδυσε με συντονισμένες ενέργειες και τα απτά αποτελέσματα στην πολωνική αγορά είναι εμφανή ήδη από το 2014, όταν ξεκίνησε η πρώτη απευθείας πτήση. Η Πολωνία αποτελεί για την Ελλάδα, μια δυναμική αγορά, με πληθυσμό 38,5 εκ. κατοίκους και αυξανόμενο βιοτικό επίπεδο, όπου για το 2016 υπολογίζεται αύξηση της τάξεως του 10% σε εθνικό επίπεδο για τον εισερχόμενο τουρισμό.
Όσον αφορά στην Πελοπόννησο, για το 2016 υπολογίζεται να αυξηθούν σε τρεις οι πτήσεις charter από Πολωνία, με περίοδο λειτουργίας από Μάιο έως Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου