Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ολοκληρώνεται η κατασκευή των περιφερειακών ιατρείων ΣΕ ΜΕΘΩΝΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΙΔΙ

Θέμα ημερών είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής των Περιφερειακών Ιατρείων Πεταλιδίου και Μεθώνης, και η παράδοσή τους στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας. Εν τω μεταξύ μετά και τη μεταφορά του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας, ξεκίνησαν οι τεχνικές εργασίες για τον λειτουργικό ανασχεδιασμό στο Τμήμα Επειγόντων της νοσηλευτικής μονάδας Καλαμάτας. 
Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, ολοκληρώνονται και παραδίνονται τις επόμενες ημέρες τα δύο νέα Περιφερειακά Ιατρεία Πεταλιδίου και Μεθώνης, καθώς οι εργασίες κατασκευής έχουν μπει στο τελικό στάδιο υλοποίησής τους. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή επίσκεψη του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργου Μπέζου στα εργοτάξια. Μάλιστα ο κ. Μπέζος εξέφρασε την ικανοποίησή του, που δύο νέες δομές υγείας πρωτοβάθμιας φροντίδας, σε δύο τουριστικά θέρετρα της Μεσσηνίας, αναβαθμίζονται τόσο κτηριακά όσο και ιατροτεχνολογικά. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έργα τα οποία εντάχθηκαν πριν από ενάμιση χρόνο στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 550.000 ευρώ. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας έχει ήδη δρομολογήσει και τις διαδικασίες προμήθειας και έχει ήδη παραλάβει το νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τα νέα περιφερειακά ιατρεία.
 Χθες εν τω μεταξύ ξεκίνησαν και οι τεχνικές εργασίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του λειτουργικού ανασχεδιασμού που προωθείται από τη διοίκηση, με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Υπολογίζεται ότι το επόμενο 10ήμερο θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των τεχνικών παρεμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου