Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ



Με γιορτινή διάθεση φωταγώγησαν το Σάββατο το απόγευμα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο οι κάτοικοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στην έδρα του Δήμου, την Πύλο.

Παρά το τσουχτερό κρύο, όλα τα παιδιά της περιοχής, συνοδευόμενα από τις οικογένειές τους, συναντήθηκαν στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, για να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Τα παιδιά του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Πύλου τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα παιδικά τραγούδια για τους παρευρισκόμενους και μοίρασαν κάρτες με ευχές, υπό τις μελωδίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος, της οποίας τα μέλη ετοίμασαν ένα γιορτινό πρόγραμμα για τους κατοίκους της περιοχής.


«Κρίνεται αναγκαία περισσότερο από ποτέ η ενότητα όλων μας και η αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο. Αυτές είναι οι γερές βάσεις για να προχωρήσουμε και να πετύχουμε. Τις γιορτινές μέρες πάντα είναι πιο έντονο το συναίσθημα αυτό, αλλά θα πρέπει να είναι το ίδιο έντονο κάθε στιγμή. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί εδώ, γεμάτοι υγεία» δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης και κάλεσε τα παιδιά, για να δώσουν όλοι μαζί το έναυσμα να φωταγωγηθεί το δέντρο. Έπειτα υπάλληλοι του δήμου μοίρασαν δώρα στα παιδιά.


Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, κάτοικοι και επιχειρηματίες της Κορώνης άναψαν το παραδοσιακό καράβι στην παραλία της πόλης. Τα παιδιά πρωτοτύπησαν γράφοντας ευχές σε έναν μεγάλο πίνακα, ενώ δεν έλειψαν τα κεράσματα από τα καταστήματα της περιοχής, τα διασκεδαστικά θεατροπαιχνίδια και τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Μεταδίδοντας τα μηνύματα της ελπίδας και της χαράς, πολίτες όλων των ηλικιών υποσχέθηκαν με τη σειρά τους αγάπη και αλληλεγγύη. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, η οποία ευχαρίστησε όλον τον κόσμο που συμμετείχε, ήταν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, οι Ξένες Γλώσσες Μ. Γιαλλελή, το Βιβλιοπωλείο Χαρτί και Μολύβι και οι επαγγελματίες της περιοχής που προσέφεραν εδέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου