Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Σπείρα κακοποιών αποπειράται να εξαπατήσει τηλεφωνικά ηλικιωμένους…


Σπείρα κακοποιών «χτύπησε» χθες στους Γαργαλιάνους επιχειρώντας να εξαπατήσει ηλικιωμένους τηλεφωνικά, δήθεν για μεγάλη ανάγκη που ανέκυψε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας συγγενικών τους προσώπων, με σκοπό να αποσπάσει χρηματικά ποσά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το Α.Τ. Γαργαλιάνων ενημερώθηκε για τέτοια περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Γαργαλιάνων από οικείους ηλικιωμένων που, ευτυχώς, για την ώρα «δεν τσίμπησαν». Χαρακτηριστικό είναι το συμβάν που σημειώθηκε με 73χρονη γυναίκα, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν γυναίκα. Αυτή συστήθηκε ως νοσοκόμα, λέγοντας στη 73χρονη ότι το παιδί της, που τραυματίστηκε σε τροχαίο, κινδυνεύει να χάσει το πόδι του και πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί, γι’ αυτό και χρειάζεται 7.000 ευρώ.
Για να γίνει, δε, πειστική από το βάθος της τηλεφωνικής γραμμής τής μίλησε και δεύτερη η γυναίκα, η οποία, τάχα, ήταν η κόρη της και κλαίγοντας της είπε ότι «κινδυνεύει το πόδι μου, κάνε ό,τι μπορείς…».
Η τοπική κοινωνία των Γαργαλιάνων έχει θορυβηθεί έντονα από τα χθεσινά τηλεφωνήματα σε ηλικιωμένους και οι Αστυνομικές Αρχές εφιστούν την προσοχή όλων, εάν δεχθούν τέτοια τηλεφωνήματα, ενώ καλούνται όλοι να ενημερώνουν αμέσως το Α.Τ. Γαργαλιάνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου