Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Επιμένει στη χάραξη νέου δρόμου μέχρι το Ριζόμυλο ο Δήμος Καλαμάτας


Η ιστορία του δρόμου Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη μπορεί να είναι εύκολη στα λόγια, αλλά πολύ δύσκολη στην υλοποίηση, αφού το κόστος είναι υπερβολικά μεγάλο. Για το λόγο αυτό το υπουργείο, παρά το μελετητικό… δώρο του Μορέα, κόστους 10 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, εξετάζει μια σειρά από εναλλακτικά σενάρια. Αυτά, απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, δε βρίσκουν σύμφωνο το Δήμο Καλαμάτας.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έχει αναφερθεί επανειλημμένως στο θέμα. Το έκανε και χθες με σχετικό δελτίο Τύπου. Σε αυτό υπογραμμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας διαφωνεί απολύτως με την εκδοχή της βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου Καλαμάτα- Ριζόμυλος, διότι απλούστατα δεν μπορεί να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη και το καταλαβαίνει καθένας που διέρχεται από την οδό αυτή, όπως είναι σήμερα. Βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου σημαίνει να κληρονομήσει ο βελτιωμένος τα προβλήματα του τωρινού.
Η μοναδική λύση είναι η νέα χάραξη του δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου, συνδεδεμένου τεχνικο-οικονομικά με βιώσιμο τμήμα αυτοκινητόδρομου, ενός δρόμου που θα εξυπηρετεί μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, όπως είναι η δυτική πλευρά της Καλαμάτας.
Ο Δήμος Καλαμάτας εμμένει σταθερά στη συγκεκριμένη άποψη, διότι εξυπηρετεί και την προοπτική ολόκληρης της Μεσσηνίας. Τώρα υπάρχει η μοναδική ευκαιρία χρηματοδότησης του δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου με νέα χάραξη, λόγω της μελετητικής του ωριμότητας.
Η άποψη για νέες μελέτες βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου μάλλον οδηγεί το έργο στις ελληνικές καλένδες. Ο δήμαρχος και ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσουν να παλεύουν με όλες τις δυνάμεις τους για νέα χάραξη και κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, από την Καλαμάτα και τουλάχιστον μέχρι το Ριζόμυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου