Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Βάση για την Πελοπόννησο το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας

Η Καλαμάτα, όπως όλα δείχνουν, θα αποκτήσει την πρώτη άδεια υδατοδρομίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δημιουργώντας και την κεντρική βάση του δικτύου στην Πελοπόννησο, απ’ όπου θα ξεκινάνε δεκάδες προορισμοί. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για το πρώτο υδατοδρόμιο στην Περιφέρεια και ανάδοχος αδειοδότησης αναδείχθηκε η “Hellenic Seaplanes”. Με σχετική ανακοίνωσή της η ανάδοχος εταιρεία αναφέρει ότι «θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα να καταθέσει τον φάκελο αδειοδότησης του υδατοδρομίου Καλαμάτας έτσι ώστε να προλάβει να ενταχθεί ως προορισμός στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2016». 
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι την πρωτοβουλία ξεκίνησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και χθες ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση, με την ανάθεση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου. Μάλιστα ο δήμαρχος σε δήλωσή του είπε πως η λειτουργία του υδατοδρομίου αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, λέγοντας ότι «το υδροπλάνο θα προσφέρει μια γρήγορη οικονομική και ασφαλή μεταφορά προσώπων και αγαθών, αλλά παράλληλα θα συμβάλει στο να προσελκύσουν περισσότερες τουριστικές δραστηριότητες αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». 

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής είπε από την πλευρά του ότι «το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου». 
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Hellenic Seaplanes S.A.” Νικόλας Χαραλάμπους είπε με τη σειρά του ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την έναρξη των διαδικασιών αδειοδότησης του υδατοδρομίου, γιατί «είναι ένας σημαντικός προορισμός για το δίκτυο και θα δώσει νέα δυναμική στην προ- σπάθεια να αναπτυχθούν περισσότερα υδατοδρόμια στην περιοχή της Πελοποννήσου». Πρόσθεσε δε πως «αναμένεται μέσα στο 2016 να λειτουργεί ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας» - καθώς, όπως είπε, υπάρχει πολιτική βούληση και «όλα τα θέματα που καθυστερούσαν την αποθαλάσσωση των υδροπλάνων είτε έχουν λυθεί είτε είναι κοντά στην λύση τους με πιθανή μια τρο- ποποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου». 
Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα πάνω από 50 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης και μόνο ένα με άδεια λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου