Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Απρίλιο του 2017 τελειώνει το Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Τον Απρίλιο του 2017 πρόκειται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το έργο βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο, που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών.
 Αυτό είναι το νέο χρονοδιάγραμμα, που έχει εγκριθεί για το έργο το οποίο ξεκίνησε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου. Εχει προϋπολογισμό 13,8 εκ. ευρώ και εκτελείται με έκπτωση 34,33%. Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα χρήματα των απαλλοτριώσεων, τα οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν, όταν έχουν δικαστική απόφαση αναγνώρισης ιδιοκτησίας. 
Το έργο έχει καθυστερήσει λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων και κυρίως εξαιτίας των απαλλοτριώσεων, που εκκρεμούσαν. Η εργολαβία μετατόπισης και αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης που προηγείται, έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της σε Γλυφάδα και Ικλαινα και απομένει το τμήμα του Κορυφασίου. Εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα, ώστε η εργολαβία βελτίωσης του δρόμου να έχει ελεύθερο το πεδίο και να δουλέψει χωρίς εμπόδια. Το υπουργείο υπολογίζει πως το έργο το καλοκαίρι θα δουλεύεται με εντατικούς ρυθμούς, καθώς θα έχει ξεπεραστεί και το ζήτημα των απαλλοτριώσεων. 
Να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο τμήμα των 2,5 χιλιομέτρων, από το Σουληνάρι έως τα Κρεμμύδια έχει ασφαλτοστρωθεί, μετά από μεγάλο διάστημα ταλαιπωρίας των οδηγών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου