Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ 31 και 30 χρόνια για το διπλό φονικό

Ποινή κάθειρξης 31 χρόνων στον Ν.Μ. από την Καλαμάτα και 30 χρόνων στον 19χρονο Π.Μ. από τον Κάμπο επέβαλε χθες αργά το απόγευμα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στο Γύθειο, για τη δολοφονία με καραμπίνα, τον Αύγουστο του 2014, στην περιοχή των Αλτομιρών, του 26χρονου Μεσσήνιου Κώστα Σγούρου και του 25χρονου Σαμιώτη Γιάννη Κομμάτη. 
Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, ο πρώτος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και ο δεύτερος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία, ενώ τυχόν κατατιθέμενη έφεση δεν θα έχει ανασταλτική ισχύ. 
Το δικαστήριο αναγνώρισε ως μοναδικό ελαφρυντικό -κατά πλειοψηφία (4 έναντι 3 για τον Π.Μ. και 5 έναντι 2 για τον Ν.Μ.)- τη μετεφηβική ηλικία των δύο δραστών, ενώ απέρριψε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, τα οποία επίσης είχαν ζητήσει οι συνήγοροι υπεράσπισης.

 Η ποινή αντιμετωπίστηκε με έκρηξη οργής από την οικογένεια του Κ. Σγούρου, που επιτέθηκε φραστικά στους συνηγόρους υπεράσπισης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στον Αλέξη Κούγια, ενώ νωρίτερα είχε υπάρξει προστριβή των συγγενών του πιο πάνω θύματος και με την οικογένεια του δεύτερου κατηγορούμενου. Ας σημειωθεί πως εκ μέρους της πολιτικής αγωγής, όπως δήλωνε ο εκ των συνηγόρων της Πέτρος Μαντούβαλος, υπάρχει η πρόθεση να κατατεθεί στον εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας έφεση κατά της απόφασης, προκειμένου να επαναληφθεί η δίκη σε πρωτόδικο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου