Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Προχωρούν οι εργασίες για την τοξωτή γέφυρα

Την επόμενη εβδομάδα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία η εντυπωσιακή τοξωτή γέφυρα στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα. Οι εργασίες συναρμογής της γέφυρας με το δρόμο και στις δύο πλευρές του, συνεχίζονται με καλούς ρυθμούς και όσο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. 
Γίνονται εργασίες που δεν επηρεάζονται από τον καιρό και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, όπως διευθέτηση ομβρίων, τσιμεντοστρώσεις και οι πρώτες ασφαλτοστρώσεις. Για την τελευταία στρώση ασφάλτου, την αντιολισθηρή, όμως, απαιτείται βελτίωση της θερμοκρασίας, να είναι πάνω από 5 βαθμούς. Εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες και με την προώθηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, τη βεβαίωση περαίωσης και το πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής που θα υπογράψουν οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Υποδομών, με την κατασκευάστρια εταιρεία (ΤΕΡΝΑ) και τον παραχωρησιούχο ("Μορέας") την άλλη εβδομάδα θα παραδοθεί η γέφυρα και θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του Παραδείσια -Τσακώνα. 
Οσο διαρκούν οι εργασίες συναρμογής η κυκλοφορία διεξάγεται από τον παλιό εθνικό δρόμο και τις στροφές της Τσακώνας, την ευθύνη διαχείρισης των οποίων έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου