Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Συμπόσιο για τον τουρισμό την Κυριακή στην Πύλο

Ημερίδα με θέμα “Η φιλοξενία στον τουρισμό” θα γίνει αυτή την Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων “Μηδέν” στην Πύλο. Πρόκειται για το 1ο Συμπόσιο Τουρισμού, το οποίο γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Διοργανωτές είναι η Costa Navarino, ο Σύλλογος Κυριών Πύλου, η ΣΕΤΑ Πύλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γιάλοβας και το Σωματείο Επαγγελματιών Γιάλοβας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εργασίες ξεκινούν στις 10 το πρωί με χαιρετισμούς και ομιλίες από τους: Βασίλη Βρεττάκο, το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, Κώστα Ανδριανόπουλο και Ανδρέα Ζαγάκο από το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, Αθηνά Μπαλτά διευθύντρια Σπουδών Τομέα Τουρισμού ΙΙΕΚ “Ορίζων”. 
Οι ομιλίες που ακολουθούν είναι: “Περιβάλλον και συγκοινωνιακή διαχείριση”, με ομιλητές τους Γιώργο Μανέα χημικό - περιβαλλοντολόγο, Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο Costa Navarino και Αγριππίνα Δεληγιώργη πολιτικό μηχανικό, συγκοινωνιολόγο, Πλανητική Α.Ε. “Προσωπική εξυπηρέτηση πελατών και διαχείριση παραπόνων”, με ομιλητή το Γιώργο Κουτσοκώστα, προϊστάμενο εκπαίδευσης Costa Navarino. “Διαχείριση τροφίμων - Υγιεινή και ασφάλεια”, με ομιλητή τον Δημήτρη Μελεμενή executive chef Costa Navarino. “Νομικές και φορολογικές υποχρεώσεις”, με ομιλητή το Δημήτρη Μαρινόπουλο οικονομολόγο. “Παροχή πρώτων βοηθειών σε διαμένοντες σε καταλύματα”, με ομιλητές τους Δαμιανό Τσιλιβαράκη ειδικευόμενο καρδιολόγο και Νικόλαο Μουρίκη ειδικευόμενο γενικής ιατρικής. “Ενημέρωση σε θέματα πυροπροστασίας και αστικές πυρκαγιές”, με ομιλήτρια την πυραγό Παγώνα Διονυσοπούλου. 
Οι ομιλίες συνεχίζονται μετά τις 3.30 μ.μ. και είναι οι εξής: “Αγάπη για τη λεπτομέρεια” (στολή, κατάλογος, κουζίνα, καθαριότητα, λέξεις, παρουσιαστικό)”, με ομιλήτρια την Ελενα Γκίκα διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού Costa Navarino. “Housekeeping για μικρές επιχειρήσεις και μικρές λεπτομέρειες”, με ομιλήτρια τη Φωτεινή Λιβαδιώτου executive housekeeping Costa Navarino. “Εξοπλισμός και διακοσμητική χώρου”, με ομιλήτρια τη Δήμητρα Γαζούλη Costa Navarino. “Τεχνικός ασφαλείας και περιστατικά ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου”, με ομιλητή το Γιάννη Σκάρπα ασφαλιστή. “Εταιρικός τουρισμός”, με ομιλητή το Χρήστο Κρητικό, Event Plus. “Μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης”, με ομιλητή το Βασίλη Πουλόπουλο, Roomcase. Στο τέλος θα γίνει κλήρωση δώρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου