Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Σπάει τα ρεκόρ της η Μεσσηνία, με παραγωγή 65.000 τόνων ελαιολάδου


Και τις πιο υπεραισιόδοξες προβλέψεις, επιβεβαίωσε φέτος η παραγωγή ελαιολάδου στη Μεσσηνία, αφού όχι μόνο ξεπεράσθηκε το περσινό ρεκόρ των 60.000 τόνων, αλλά τα τελικά αποτελέσματα έδειξαν ότι φτάσαμε τους 65.000 τόνους.
Οι παράγοντες που συνέβαλλαν σε αυτό, σύμφωνα με το Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Κυριακόπουλος ήταν αρκετοί, ενώ από τα μεγαλύτερα όπλα του μεσσηνιακού προϊόντος είναι η ποιότητά του.
 
Οι λόγοι
Η συνολική παραγωγή της Μεσσηνίας έφτασε τους 65.000 τόνους και είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο νούμερο.
Πέρυσι θεωρήθηκε ρεκόρ η παραγωγή των 60.000 τόνων, για να μας αποδείξει η φετινή ελαιοκομική χρονιά, ότι μπορούμε και καλύτερα.
Σύμφωνα με τον κ. Κυριακόπουλο από τους βασικούς λόγους, που συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη αύξηση, είναι οι ευνοϊκότατες κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν όλη την προηγούμενη περίοδο.
Ένας δεύτερος λόγος είναι το άριστο ελαιοκομικό δυναμικό (τα ελαιόδενδρα) της Μεσσηνίας και παράλληλα το κατάλληλο περιβάλλον της περιοχής μας.
 
Τιμή
Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε η βελτίωση των καλλιεργητικών τεχνικών που χρησιμοποιούν πλέον οι ελαιοπαραγωγοί, αλλά και η επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας.
Ό κ. Κυριακόπουλος πρόσθεσε ακόμα ότι κάποιες νέες φυτείες που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια αυξάνουν την απόδοσή τους.
Από πλευράς ποιότητας δεν υπάρχουν ακόμα πλήρη στοιχεία των αναλύσεων που έχουν γίνει, αλλά γενικά η ποιότητα του Μεσσηνιακού ελαιολάδου είναι ένα από τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα του.
Τέλος, σε ότι αφορά την τιμή του προϊόντος, υπάρχει μια καθήλωση στα 3,10- 3,20 ευρώ και με το ΠΟΠ με περίπου 30 λεπτά του ευρώ παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου