Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Προγραμματική σύμβαση για καταπολέμηση κουνουπιών

Υπογράφηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η νέα προγραμματική σύμβαση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, για τη διετία 2016 - 2017.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, «το νέο διετές πρόγραμμα περιλαμβάνει το σύνολο των απαιτούμενων δράσεων, με στόχο την παρακολούθηση των προνυμφών και ακμαίων κουνουπιών στην περιοχή υλοποίησης του έργου, τη διενέργεια ψεκασμών από εδάφους και από αέρος και τον έλεγχο αποτελεσματικότητας των διενεργούμενων επεμβάσεων». 

Στην ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι λόγω του κινδύνου της ελονοσίας και του κουνουπιού - τίγρη «κρίθηκε απαραίτητη η καταπολέμηση των εντόμων διαβιβαστών, αλλά και ο έλεγχος των ασθενειών που μεταδίδονται από αυτά, η οποία πρέπει  να στηριχθεί άμεσα σε κεντρικό σχεδιασμό, έλεγχο και δράσεις, που να διασφαλίζουν πρωτογενώς την προστασία της Δημόσιας Υγείας με ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων μετάδοσης μολυσματικής νόσου και δευτερογενώς τη μείωση της όχλησης».
Η Περιφέρεια αναφέρει ότι «με λύπη διαπιστώθηκε η απροθυμία των δημάρχων Αργους - Μυκηνών, Ναυπλιέων, Βόρειας Κυνουρίας, Γορτυνίας, Κορινθίων, Σικυωνίων και Ανατολικής Μάνης, να συμμετάσχουν οι Δήμοι τους στην προγραμματική σύμβαση». Και ενημερώνει τους πολίτες των δήμων αυτών «ότι σε ενδεχόμενα προβλήματα που τυχόν δημιουργηθούν, μπορούν να ζητήσουν εξηγήσεις από τους δημάρχους τους» - ενώ δηλώνει πως «και σε αυτή την περίπτωση παραμένει παρούσα να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια και απ’ οποιονδήποτε αυτή απαιτηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου