Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Γερμανικό ενδιαφέρον για κλίνες στη Μεσσηνία

Γερμανικό ενδιαφέρον για τουρισμό σε Μεσσηνία και Ηλεία καταγράφουν οι πρώτες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2016. Σύμφωνα μάλιστα με το Euro2day.gr, το γερμανικό ενδιαφέρον είναι και επενδυτικό, καθώς οι τουρ οπερέιτορ αναζητούν «σίγουρες» εναλλακτικές επιλογές, μακριά από την οριογραμμή του Αιγαίου. 
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euro2day.gr: 
“Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία αυτή την περίοδο, οδηγούν βασικούς Γερμανούς τουρ οπερέιτορ σε διορθωτικές κινήσεις. Περιμένοντας την ανάκαμψη των κρατήσεων για προορισμούς όπως η Κω, ισχυροί τουρ οπερέιτορ φέρονται να ενισχύουν τις θέσεις τους σε μικρότερα νησιά του Αιγαίου που χρησιμοποιούνται ως «εφεδρείες». Ετσι, αναφέρουν, οι ίδιες πηγές, είτε αυξάνουν τις πτήσεις τους προς μικρότερα νησιά όπου ήδη έχουν προγραμματίσει δρομολόγια, είτε χρησιμοποιούν μεγαλύτερα αεροπλάνα. Την ίδια στιγμή φαίνεται πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα άτυπο «σαφάρι» εξεύρεσης επιπλέον κλινών σε προορισμούς του Ιονίου, της Δυτικής Ελλάδας και κατά προτεραιότητα στην Πελοπόννησο. Ιδιοκτήτης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην Ηλεία επιβεβαίωσε στο Euro2day.gr την υψηλή ζήτηση που καταγράφεται για την περιοχή από τη Γερμανία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι κρατήσεις του μέσω ισχυρού Γερμανού τουρ οπερέιτορ εμφανίζονται αυξημένες τέσσερις έως πέντε φορές σε σύγκριση με πέρυσι.

 Αλλη ξενοδοχειακή πηγή προεξοφλούσε, με βάση συγκλίνουσες πληροφορίες από τη γερμανική αγορά, ότι κυρίως κερδισμένες από το ζωηρό ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο θα είναι η Ηλεία και η Μεσσηνία. Χωρίς να αποκλείονται κέρδη και για άλλες περιοχές.
 Το συγκυριακό ενδιαφέρον, όμως, αρκετών τουρ οπερέιτορ για την Πελοπόννησο φαίνεται πως διαμορφώνει το κατάλληλο έδαφος και την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος. Πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι, ήδη, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής έχουν τεθεί στο επενδυτικό στόχαστρο τουρ οπερέιτορ. Με ορατό, όπως εξηγούν παράγοντες του χώρου, το ενδεχόμενο να οδηγήσουν σε ντιλ τους επόμενους μήνες καθώς οι τουρ οπερέιτορ αναζητούν «σίγουρες» εναλλακτικές επιλογές, μακριά από την οριογραμμή του Αιγαίου. 
Η ψυχραιμία αναδεικνύεται σε «κλειδί» της φετινής χρονιάς καθώς το (σχεδόν) sold out των ξενοδοχείων της Ισπανίας και οι κινήσεις των Τούρκων ξενοδόχων ανεβάζουν την πίεση στους Ελληνες ξενοδόχους. Κάποιοι από τους οποίους εμφανίζονται να χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους. 
Οι Τούρκοι ξενοδόχοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να παίξουν τα... ρέστα τους για να διασώσουν ό,τι μπορούν, προσφέροντας τα δωμάτιά τους μισοτιμής (50%). Το γεγονός επιβεβαίωσε ο W.Verhuven, ιδιοκτήτης του Γερμανού τουρ οπερέιτορ Alltours. 
Την ίδια στιγμή κάποιοι Ελληνες ξενοδόχοι φέρονται να έχουν προσφέρει σε Γερμανούς τουρ οπερέιτορ εκπτώσεις 30-36% σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τα ποσοστά προκρατήσεών τους". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου