Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Από 13 έως 20 Απριλίου το «5ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος» στην Αρχαία Μεσσήνη


Η έγκριση της εκδήλωσης και η ψήφιση της πίστωσης για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ρώτησε τη Δημοτική Αρχή, γιατί φέτος συμμετέχουν σχολεία μόνο από την Αγγλία, ενώ παλαιότερα είχαν έρθει μέχρι και από την Κίνα. Επίσης, γιατί το Φεστιβάλ δεν εντάχθηκε σε κάποιο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μην επωμιστεί ο Δήμος Μεσσήνης όλο το κόστος του εγχειρήματος.
Απαντώντας στον Στάθη Αναστασόπουλο, τόσο ο αντιδήμαρχος κ. Γεωργακόπουλος όσο και η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κα Παναγοπούλου, τόνισαν ότι εξάντλησαν όλα τα περιθώρια για χρηματοδότηση, αλλά λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος και καθώς τα προγράμματα ΕΣΠΑ έχουν κλείσει, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.
Ο κ. Γεωργακόπουλος υποσχέθηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα κάνει τα πάντα ώστε του χρόνου το Φεστιβάλ να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-20 και το μπάτζετ να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι είναι φέτος.
Επίσης, όσον αφορά στα σχολεία, επισήμανε ότι ήταν σε επικοινωνία και με σχολεία από την Ιταλία, αλλά λόγω του προγράμματός τους, τελικά, δεν κατέστη δυνατή η παρουσία τους στην Αρχαία Μεσσήνη.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος κλείνοντας τη συζήτηση τόνισε ότι είναι θετικό που συνεχίζεται το 5ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, κακό όμως που οι δημότες θα αναλάβουν το κόστος, καθώς έπρεπε η Δημοτική Αρχή να έχει ψαχτεί περισσότερο.


Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Τετάρτη 13 Απριλίου: 9.30 π.μ. τελετή έναρξης: Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης και Σύλλογος «Η χαρά του παιδιού». 10.15 π.μ. Royal Academy of Dramatic Art "Women of Troy  Euripides" (Τρωάδες) στα Αγγλικά.

Πέμπτη 14 Απριλίου: 9.30 π.μ. 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας "Νεφέλες" Αριστοφάνη. 11 π.μ. 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής "Ηλέκτρα" Σοφοκλή.

Παρασκευή 15 Απριλίου: 9.30 π.μ. University College London

"Menander`s Dyskolos" (Δύσκολος Μενάνδρου) στα Αγγλικά. 11 π.μ.

Γυμνάσιο και Λύκειο Πεταλιδίου "Τρωάδες" Ευριπίδη.

Σάββατο 16 Απριλίου: 10 π.μ. Γυμνάσιο και Λύκειο Μολάων "Πλούτος" Αριστοφάνη.

Κυριακή 17 Απριλίου: 10 π.μ. Εσπερινό Λύκειο Καλλιθέας "Κύκλωψ" Ευριπίδη. 11 30 π.μ. Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ζίτσας Ιωαννίνων "Ελένη" Ευριπίδη.

Δευτέρα 18 Απριλίου: 9.30 π.μ. Γυμνάσιο και Λύκειο Αντιμάχειας Κω

"Ορνιθες" Αριστοφάνη. 11 π.μ. Λύκειο Βροντάδου Χίου "Τρωάδες" Ευριπίδη.

Τρίτη 19 Απριλίου: 9.30 π.μ. 7ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Κέρκυρας "Ευμενίδες" Αισχύλου. 11 π.μ. 11ο Λύκειο Περιστερίου "Βάτραχοι" Αριστοφάνη.

Τετάρτη 20 Απριλίου: 9.30 π.μ. Λύκειο Μεσσήνης "Νεφέλες Αριστοφάνη. 11 π.μ. 18ο Γυμνάσιο Αθήνας "Ιφιγένεια η εν Ταύροις" Ευριπίδη. 12.40 τελετή λήξης: Σύλλογος «Η χαρά του παιδιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου