Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ομιλία του Καθηγητή Μιχάλη Κοσμόπουλου για τις ανασκαφές στην Ίκλαινα

Tη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, στις 19:00, στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Μιχάλη Κοσμόπουλου, Καθηγητή του Τμήματος Ανθρωπολογίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Missouri – St. Louis με θέμα της ομιλίας είναι: «Το Μυκηναϊκό Βασίλειο της Πύλου υπό το φως των νέων ανασκαφών στην Ίκλαινα».
Ο Μιχάλης Κοσμόπουλος είναι αρχαιολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου και Aκαδημαϊκός. Έχει συμμετάσχει σε ανασκαφές διαφόρων αρχαιολογικών θέσεων στην Ελλάδα και την Ουκρανία, μεταξύ των οποίων οι Μυκήνες, η Επίδαυρος, η Αρχαία Κόρινθος, η Νάξος, η Ιθάκη, ο Ωρωπός και η Ολβία (σημερινή Μπερεζάν) στη Μαύρη Θάλασσα.
Είναι διευθυντής της Αρχαιολογικής Έρευνας στην Ελευσίνα και από το 1999 διευθύνει τις ανασκαφές της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας στην Ίκλαινα Μεσσηνίας (IK.A.P.: Iklaina Archaeological Project[3]), κοντά στην Πύλο. Οι ανασκαφές του στην Ίκλαινα έφεραν στο φως σημαντικό κέντρο του Μυκηναικού πολιτισμού με Κυκλώπεια τείχη, τοιχογραφίες, πλακόστρωτους δρόμους, και την αρχαιότερη πινακίδα Γραμμικής Β από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου