Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ Στη Γ’ εθνική ο Τσικλητήρας! ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 3-0 Με θρίαμβο για πρώτη φορά στη Γ’ εθνική! ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ ΣΤΟ ΝΟΜΟ, ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΜΕ… ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα στην Πύλο… Το καμάρι της πόλης, ο ιστορικός Τσικλητήρας ανέβηκε χθες στη Γ’ εθνική κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του, μετά το θρίαμβο με 3-0 επί της Δόξας Μεγαλόπολης. Οι νταμπλούχοι Μεσσηνίας ολοκληρώσαν με τον καλύτερο τρόπο μια φανταστική χρονιά που ξεκίνησε πριν 10 μήνες. Με τη νίκη τους με 3-0 επί της Δόξας και την ταυτόχρονη ισοπαλία της Ενωσης Λέρνας στο Γύθειο (1-1) ο Τσικλητήρας ανέβηκε και μαθηματικά στη Γ’ εθνική, μία αγωνιστική πριν το φινάλε των μπαράζ ανόδου. Ετσι το τελευταίο ματς των Πυλιωτών με τον Ολυμπιακό Γυθείου την προσεχή Κυριακή είναι τελείως αδιάφορο. 

“Αφεντικό” με το καλημέρα 
Οσον αφορά το χθεσινό ματς οι πρωταθλητές Μεσσηνίας πραγματοποίησαν το καλύτερό τους παίχνιδι στη διαδικασία των μπαράζ και δεν άφησαν περιθώριο στη Δόξα να αντιδράσει. 
Παίζοντας ψυχωμένα και όντας άριστα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο όσο περνούσε η ώρα. 
Με τους Νάτση, Γραμματικόπουλο, Τσάτσο και Τσώνη σε καλή ημέρα, απειλούσαν κυρίως από τα πλάγια. 

Σκόρερ οι Νάτσης, Μπίζος και Τσάτσος
 Ετσι στο 32’ ο Τσώνης πλαγιοκόπησε από αριστερά και σέρβιρε για τον Νάτση που δεν λάθεψε από κοντά. 
Το γκολ έδωσε… φτερά στους γηπεδούχους που έβαλαν και δεύτερο γκολ με τον… μόνιμο σκόρερ τους φέτος. Ο κεντρικός αμυντικός Αγγελος Μπίζος έβαλε με ανάποδο ψαλίδι το 15ο γκολ της σεζόν και το 2-0 ήταν σκόρ ημιχρόνου.
 Στο β’ μέρος η ομάδα του Β. Κούβαλη δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να βάλει δύσκολα στην ομάδα της Πύλου, η οποία έλεγχε το ματς και δεν απειλήθηκε στην άμυνα. 
Ο Γραμματικόπουλος είχε δοκάρι στο 66’, όμως δέκα λεπτά αργότερα ο Τσάτσος ύστερα από έξοχο συνδυασμό έγραψε το τελικό 3-0. Στη συνέχεια το μόνο που ενδιέφερε άπαντες στο γήπεδο ήταν το αν θα έμενε η ισοπαλία της Λέρνας στο Γύθειο και μόλις αυτό επιβεβαιώθηκε, επικράτησε ένας μικρός… χαμός και άνοιξαν σαμπάνιες! 

Το φίλμ του αγώνα 
2’ Φάουλ Τσάτσου ψηλοκρεμαστή κεφαλιά Μπαστακού πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 
18’ Κόρνερ Κοσκολού κεφαλιά Γιαννακούλια πάνω από την εστία του Μίντζηρα. 
22’ Κλασική φάση για την Πύλο... Ο δραστήριος Γραμματικόπουλος σέντραρε, με τον Νάτση να πλασάρει στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Δημητρέλης απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια. 
28’ Ατομική ενέργεια Γραμματικόπουλου και διαγώνιο σουτ, η μπάλα δύο μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι. 
32’ Ωραία ενέργεια του Τσώνη από αριστερά που έδωσε στο σημείο του πέναλτι για τον Νάτση και εκείνος με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών από τους φίλους του Τσικλητήρα! 
41’ Εκτέλεση φάουλ Τσάτσου, ο Δημητρέλης μπερδεύτηκε με έναν συμπαίκτη του κι έχασε την μπάλα και ο προωθημένος Μπίζος με ανάποδο ψαλίδι την έστειλε στη δεξιά γωνία για το 2-0. 
44’ Σουτ του Δρόσου μπλόκαρε ο Μίντζηρας. 
60’ Ο Στρέμπας με κάθετη πάσα βρήκε τον Μοσχίδη που πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ ύστερα από έγκαιρη υπόδειξη του κ. Πετσόγλου. 
66’ Ο Δούνιας από αριστερά έδωσε στον Γραμματικόπουλο που μπήκε και σούταρε μέσα από την περιοχή με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι και να φεύγει άουτ. 
71’ Ο Νάτσης έδωσε στον Διακουμή που μπήκε στην περιοχή και ο Μοσχίδης με τάκλιν από πίσω τον έριξε στο έδαφος. Οι Πυλιώτες ζήτησαν πέναλτι, σε μία δύσκολη φάση. 
76’ Ο Γραμματικόπουλος “χόρεψε” την άμυνα της Δόξας από αριστερά και σέντραρε, ο Δούνιας έστρωσε για τον Τσάτσο που με ψύχραιμο συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το 3-0! 
87’ Σέντρα του Ν. Λυμπερόπουλου, ο Μοσχίδης πήρε την κοντινή κεφαλιά που έφυγε όμως απελπιστικά άουτ. 
Οι διακριθέντες Από τον Τσικλητήρα δεν υστέρησε στην κυριολεξία κανένας παίκτης. Πρώτοι μεταξύ των πρώτων ήταν οι Γραμματικόπουλος, Νάτσης, Μπίζος, Δούνιας και Τσάτσος. 
Από τη Δόξα πάλεψαν περισσότερο οι Στρέμπας και Δρόσος. 
Καλή ήταν η διαιτησία του Ρούτση (Κορινθίας) και των βοηθών του Πετσόγλου και Γκότση από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Γραμματικόπουλος, Τσώνης, Νάτσης, Παναγιωτόπουλος, Ν. Λυμπερόπουλος, Μπαστακός, Μικελάτος και Νάνος. 
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Ανταλής, Τσώνης (59’ Δούνιας), Μπίζος, Μπαστακός, Χοτζάι, Κυριαζόπουλος, Νάτσης (76’ Μουράτης), Τσάτσος, Γραμματικόπουλος, Διακουμής (80’ Σίνος). 
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Δημητρέλης, Κοσκολός (46’ Μοσχίδης), Παναγιωτόπουλος, Γιαννακούλιας (73’ λ. τρ. Γκ. Πέπα), Στρέμπας, Αντώνακας, Δρόσος, Κατσαρός (62’ Τζιάνης), Νάνος, Δ. Λυμπερόπουλος, Ν. Λυμπερόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου