Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

45 αεροπλάνα Cirrus έρχονται στην Καλαμάτα

Η 1η διεθνής εκδήλωση αεροπορικού τουρισμού πραγματοποιείται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, από 26 έως 29 Μαΐου, στο πλαίσιο του 14ου διεθνούς συνεδρίου του συλλόγου ιδιοκτητών και πιλότων αεροσκαφών Cirrus, που διεξάγεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Στην εκδήλωση θα φιλοξενηθούν δεκάδες ιδιωτικά αεροπλάνα τύπου Cirrus, που θα έρθουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τη συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Ενωση Πιλότων με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την υποστήριξη του υπουργείου Αμυνας, των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.
Αύριο Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ, θα τελεστεί η επίσημη εκδήλωση άφιξης των αεροσκαφών. Την έναρξη θα κάνουν ο σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Χίνης, διοικητής της 120 ΠΕΑ και ο Χρήστος Λεοντόπουλος, πρόεδρος Aeroclub Flight Experience, χειριστής αεροσκαφών, μηχανολόγος μηχανικός ICL. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους δημάρχους Καλαμάτας, Τριφυλίας και Μεσσήνης. Οι κεντρικές ομιλίες θα γίνουν από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Andy Niemeyer, πρόεδρο COPA και Timm Preusser, COPA Ευρώπης. Το πρόγραμμα προβλέπει, ακόμα, απονομή τιμητικών πλακετών, επίσκεψη επισήμων στον εκθεσιακό χώρο και επίδειξη Demo Team Δαίδαλος Τ-6.

Εχει ήδη επιβεβαιωθεί η συμμετοχή 45 ιδιωτικών αεροπλάνων τύπου Cirrus που θα έρθουν για πρώτη φορά στην χώρα μας για το σκοπό αυτό, από όλη την Ευρώπη, μέσω της διεθνούς ένωσης ιδιοκτητών και πιλότων αεροσκαφών Cirrus /“COPA”. Με ιδιαίτερη χαρά θα γίνει και η υποδοχή του Joe Mcmillen, ο οποίος κάνει το γύρο το κόσμου με ένα Cirrus SR22T.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τη Δευτέρα δόθηκε συνέντευξη Τύπου, στην Αθήνα. Μίλησαν η Αντωνία Μπούζα, περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας, εντεταλμένη σύμβουλος τουρισμού, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Χρήστος Λεοντόπουλος, α’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Πιλότων, ο Γιώργος Τσιπριάνης, β’ αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ενωσης Πιλότων, η Γεωργία Παναγοπούλου, πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ, εκπρόσωπος Δήμου Μεσσήνης και ο Φωκίων Ζαΐμης, πρόεδρος της iForce Επικοινωνίες ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου