Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Πέτρος Τατούλης: Επιτακτική η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας


«Η ιστορική σύνδεση του Λονδίνου με την Καλαμάτα είναι ένα μεγάλο γεγονός, η συνεργασία ωστόσο της British Airways με την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ένα διεθνές γεγονός» τόνισε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στο χαιρετισμό του στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, κατά την τελετή των εγκαινίων έναρξης των πτήσεων Λονδίνο - Καλαμάτα με την British Airways.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επενδύσει πάρα πολλά στον τουρισμό», σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, «κόντρα στην αντίληψη των λαϊκιστών ότι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος “γίνεται από τον ουρανό” και σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε δίπλα μας όλο τον επιχειρηματικό κόσμο της Πελοποννήσου».
Η Πελοπόννησος χρειάζεται νέες υποδομές και βελτίωση των υφισταμένων, ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης και τόνισε ότι αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, «γιατί δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να παραμένουν σε εκκρεμότητα αναπτυξιακά σχέδια ύψους 4,5 δισ. ευρώ, να μιλάμε για νέο αναπτυξιακό νόμο χωρίς να αντιμετωπίζουμε τα υπάρχοντα προβλήματα, τα οποία επηρεάζουν σημαντικά την εξέλιξη της πραγματικής οικονομίας της χώρας».
«Θα ήταν διαφορετική η κατάσταση του αεροδρομίου της Καλαμάτας-σύμφωνα με τον περιφερειάρχη- αν η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχε προχωρήσει γρήγορα τη μελέτη για την αναβάθμισή του, «ώστε να αξιοποιήσουμε τους πόρους που έχουμε δεσμεύσει για αυτό το σκοπό. Απ' την άλλη πλευρά, γρήγορα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας θα πρέπει να προχωρήσει τη μελέτη για τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου». 
«Θέλω ιδιαίτερα να τονίσω την ανιδιοτελή προσφορά του αερολιμενάρχη Καλαμάτας Δημήτρη Μανδηλάρη και του προσωπικού του αεροδρομίου, για την προσφορά τους σε αντίξοες συνθήκες, με αποτέλεσμα την υποδειγματική λειτουργία του αεροδρομίου με ελάχιστους ανθρώπινους πόρους. Η κυβέρνηση και ο ΕΟΤ, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει τίποτα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, είναι έτοιμη από τη στιγμή που της δοθεί η αρμοδιότητα να αναπληρώσει αυτό το κενό των ανθρώπινων πόρων, γιατί αυτό μας υπαγορεύει ο στρατηγικός μας σχεδιασμός» σχολίασε ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου