Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Κανάκης κατά Καφαντάρη για τη διαχείριση σκουπιδιών

Καταγγελίες και έντονες επικρίσεις κατά του δημάρχου Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη απευθύνει ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Ηλίας Κανάκης, για την απουσία του από το Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη και για τη διαχείριση των σκουπιδιών. 
«Η δημοτική αρχή του δήμου μας βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία και να προστατεύσει συμφέροντα των συμπολιτών μας, αλλά και να συμμετέχει ενεργά στην διαμόρφωση των νέων δεδομένων», παρατηρεί ο κ. Κανάκης και τονίζει: «Είναι εμφανές ότι τώρα που δεν διαθέτουν την "υψηλή" επικουρία του φίλου του κ. Καφαντάρη, του Αντώνη Σαμαρά και έχουν απολέσει την προνομιακή μεταχείριση τους από τον πρώην πρωθυπουργό δεν μπορούν να πράξουν ούτε τα αυτονόητα. Κατανοούμε τον πανικό τους, τώρα που δεν έχουν την προστασία του πολιτικού τους μπαμπά».
Ο επικεφαλής της παράταξης "Κοινωνία σε κίνηση" παρατηρεί ότι η απουσία του δημάρχου «από μια τόσο κρίσιμη - ιδίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις- συνεδρίαση του σημαντικότερου θεσμικού οργάνου της πόλης μας σηματοδοτεί με σαφήνεια την προσπάθεια του κ. Καφαντάρη να απαξιώσει τις δημοκρατικές διαδικασίες αλλά και να στερήσει από τους δημότες το ύψιστο δικαίωμα της ενημέρωσης». Η παράταξη καταγγέλλει «αυτές τις πρακτικές και δηλώνει ότι οι εμπνευστές αυτών των τακτικών θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο τη δημοτική μας ομάδα, αλλά σύσσωμη την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και το λαό του δήμου μας». 
Εντείνοντας την επίθεσή του ο κ. Κανάκης σημειώνει «ας καταλάβει καλά ο κ. Καφαντάρης ότι ο δήμος Πύλου - Νέστορος ούτε είναι τσιφλίκι του, ούτε "μαγαζάκι" του. Ας αντιληφθεί επιτέλους, αν έχει έστω την παραμικρή δημοκρατική ευαισθησία, ότι ο δήμαρχος πρωτίστως πρέπει να δίνει λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο και το λαό του δήμου μας. Ας συνειδητοποιήσει, ο κ. Καφαντάρης, ότι δήμαρχος δεν σημαίνει μόνο ταξίδια στο εξωτερικό, δεν σημαίνει μόνο συμμετοχές σε δεξιώσεις, φιέστες και πασαρέλες». 
Οσον αφορά στην ουσία του θέματος, της διαχείρισης των απορριμμάτων, η παράταξη Κανάκη ενημερώνει τους συμπολίτες της ότι «κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν οι τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής, η παντελής έλλειψη προτεινόμενων λύσεων από την πλευρά της, αλλά και οι ύποπτες μεθοδεύσεις της σε σχέση με το ζήτημα των πρόσφατων παράνομων εναποθέσεων απορριμμάτων από άλλους δήμους της Μεσσηνίας στη χωματερή του Αγίου Νικολάου της Πύλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου