Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΑΪΤΗ



Πλήθος πιστών από όλη τη Μεσσηνία συγκεντρώθηκε στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Χώρα την Κυριακή το πρωί, προκειμένου να εορταστεί η μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη. Όπως κάθε χρόνο, την Κυριακή των Μυροφόρων, έτσι και φέτος οι κάτοικοι της Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος γιόρτασαν τη μνήμη του Προστάτη τους Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη με λαμπρότητα.

Οι Θρησκευτική Πανήγυρη ξεκίνησε με τον Εσπερινό το Σάββατο 14 Μαΐου, ενώ την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσόστομος. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η λιτανεία των Αγίων Λειψάνων, του Ευαγγελίου και της Ιερής Εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Χώρας, υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος και των Σχολείων.


Αρκετός κόσμος συνέρρευσε, με συγκίνηση, προκειμένου να λάβει την ευλογία του θαυματουργού Αγίου, ο οποίος καταγόταν από τη Χώρα και νέος στην ηλικία μαρτύρησε από τους Τούρκους στις 13 Απριλίου 1803, μη απαρνούμενος την πίστη του στον Χριστό.

Αναφερόμενος στη σπουδαιότητα της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος δήλωσε ότι με οδηγό την αλληλεγγύη και την πίστη στο Θεό και στις δυνάμεις μας μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο που φαντάζει απροσπέλαστο. Έπειτα ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο και ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, τους καλλίφωνους ιεροψάλτες, τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας και όλους τους Φορείς που συνέβαλαν για την αρτιότητα της εκδήλωσης και λάμπρυναν έτσι με τον τρόπο τους τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου.


Στον εορτασμό μεταξύ άλλων παρέστησαν, ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, η Βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο τέως Υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς, τα μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/της Πελοποννήσου Αδαμάντιος Μητρόπουλος, ο Διοικητής της Π.Υ Υπηρεσίας Γαργαλιάνων Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος και ο Διοικητής του Α.Τ Γαργαλιάνων Νικόλαος Σοφρωνάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου