Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Επόμενο στοίχημα το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας για τον Δ. Καφαντάρη


Προοπτικές στην περιοχή δίνει ο αναβαθμισμένος αρχαιολογικός χώρος του Ανακτόρου του Νέστορος
 
Για τις νέες προοπτικές που δίνει στην περιοχή ο αναβαθμισμένος αρχαιολογικός χώρος του Ανακτόρου του Νέστορος, στον Άνω Εγκλιανό, που εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, μίλησε στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.
Όπως τονίστηκε, από την Κυριακή έχει ανοίξει για το κοινό όλου του κόσμου ένα από τα σημαντικότερα μνημεία, μέσω των έργων που έγιναν και κάλυψαν δύο βασικούς άξονες: την κατασκευή του νέου απολύτως εναρμονισμένου με τις σύγχρονες τεχνολογίες στεγάστρου προστασίας του Ανακτόρου (προϋπολογισμού 2.068.400 ευρώ) και την προστασία και ανάδειξη του εν λόγω χώρου (προϋπολογισμού 450.000 ευρώ).
Τα συγκεκριμένα έργα υλοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του υπουργείου Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «2007-2013».
 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το δήμαρχο και στη συμβολή της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και του Πανεπιστήμιου του Cincinnati για την πραγματοποίηση του έργου.
Ο κ. Καφαντάρης έθεσε, μάλιστα, και τον επόμενο στόχο, που είναι η ανάδειξη του Μουσείου της Χώρας, αξιοποιώντας πόρους από το καινούριο ΕΣΠΑ, «για να βρουν την “ηρεμία” τους όλα τα ευρήματα της περιοχής», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

"ΘΑΡΡΟΣ" 15/06/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου