Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Την αισιοδοξία του για την επαναλειτουργία της δημοτικής παιδικής κατασκήνωσης στο Κεφαλόβρυσο της Χώρας εξέφρασε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης την περασμένη Παρασκευή το πρωί με αφορμή την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού μίσθωσης.

Η δημοπρασία για την κατασκήνωση πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2016, αναδεικνύοντας ως πλειοδότρια την Ελένη Κατσαφάδου. Με την υπογραφή του συμφωνητικού, η δημοτική κατασκήνωση θα λειτουργήσει για τα επόμενα δέκα χρόνια. Εκτός από την καλοκαιρινή περίοδο η λειτουργία της θα συνεχίζεται και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, με ομοειδείς δράσεις, προωθώντας έτσι τη λαογραφία και τον πολιτισμό, ενώ την ίδια στιγμή θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες για εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων, οι οποίοι ως αντικείμενο επίσης έχουν την παράδοση και τον πολιτισμό.


Στο πλαίσιο αυτό δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας να παραθερίσουν σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, όπου παρέχονται δραστηριότητες σε βουνό και θάλασσα, μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο μας. Επιπλέον η λειτουργία της κατασκήνωσης θα δώσει πνοή στην τοπική κοινωνία και κατ’ επέκταση θα ενισχύσει την οικονομία της.

Για την εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης και τη συνεργασία του Δήμου Πύλου-Νέστορος μίλησε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος τονίζοντας ότι η Δημοτική αρχή θα στηρίζει πάντα με κάθε τρόπο όποια δραστηριότητα προάγει τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην περιοχή. Όπως ο ίδιος δήλωσε: «Στόχος μας ήταν η κατασκήνωση να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει ένα διαδραστικό κέντρο για τη νεολαία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου