Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΙ USEDOM NORD ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


Το Δήμο Zinnowitz στην περιοχή Usedom Nord της Γερμανίας στη Βαλτική Θάλασσα επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης, προκειμένου να συναντηθεί με το Δήμαρχο της περιοχής Peter Usemann και αντιπροσωπεία του Δήμου, με σκοπό να συζητήσουν θέματα σχετικά με την ανάπτυξη των υποδομών και να ανταλλάξουν εμπειρίες.

Εκτενέστερα, η συνάντηση, η οποία διεξήχθη εχθές, σε πολύ καλό κλίμα και αποτέλεσε την αρχή για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων και μελλοντική συνεργασία, διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας των Δήμων. Εκεί διαπιστώθηκε ότι οι δυο δήμοι έχουν κοινά χαρακτηριστικά, καθώς υπάρχει ανεπτυγμένη τουριστική δραστηριότητα και υποδομές, αν και με διαφορετική ταυτότητα στον κάθε δήμο. 


Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος ξεναγήθηκε στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του καταδυτικού πάρκου και ενημερώθηκε από το φορέα διαχείρισης για τον τρόπο λειτουργίας του. Είχε επίσης την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τις πρωτότυπες  υποδομές του.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος ολοκληρώνει τη διαδικασία σχεδιασμού της αξιοποίησης των δύο Εναλίων επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων (καταδυτικών πάρκων) και τέτοιες εμπειρίες σε αντίστοιχους οργανωμένους χώρους είναι σημαντικές.

1 σχόλιο: