Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Δείτε μια μικρή πόλη της Μεσσηνίας, με μια εξωπραγματικά όμορφη παραλία και διάσημους επισκέπτες!

Μπορεί οι πολυτελείς εγκαταστάσεις του Costa Navarino να «ανέβασαν» τα τελευταία χρόνια την περιοχή, η Πύλος, όμως, αποτελούσε πάντα μια από τις ξεχωριστές ομορφιές της Μεσσηνίας.
Στις δυτικές ακτές του νομού Μεσσηνίας, με θέα το Ιόνιο, βρίσκεται μια μικρή πόλη με μόλις 2.345 κατοίκους, αλλά χιλιάδες τουρίστες να την επισκέπτονται όλο το χρόνο και ειδικά τους θερινούς μήνες.
Η Πύλος (ή Νεόκαστρο, όπως ήταν το αρχικό όνομα του οικισμού), παρά τις ομορφιές της, γνωρίζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, μετά την ολοκλήρωση της τεράστιας ξενοδοχειακής μονάδας Costa Navarino, την οποία έχουν επισκεφτεί διάσημοι καλλιτέχνες του εξωτερικού (βλέπε Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ για τα γυρίσματα της ταινίας "Before Midnight"), όπως και του εσωτερικού, δίνοντας στο μέρος τεράστια ώθηση.


Παρ' όλ' αυτά, η Πύλος προσέφερε ήδη απλόχερα τις ομορφιές, τα αξιοθέατα και τις επιλογές της στους επισκέπτες της, προτού οι κάτοικοί της φανταστούν ποτέ ότι θα ζούσαν τέτοια τουριστική κίνηση κάποτε.

Βόλτα σε κάστρα, ανάκτορα, πλατείες και μουσεία
Στα 275 χιλιόμετρα από την Αθήνα και στα 50 από την Καλαμάτα, η αμφιθεατρικά κτισμένη κωμόπολη πάνω από τον κόλπο της Πύλου (Ναβαρίνο), θυμίζει κάτι από νησί του αργοσαρωνικού, με τα άσπρα της σπίτια με τα κεραμίδια. Η κεντρική της πλατεία με τα πλατάνια, η Πλατεία των Τριών Ναυάρχων, είναι ένα από τα μέρη που θα σας καθηλώσουν για να πιείτε τον καφέ, το ούζο σας ή να τσιμπήσετε κάτι, προτού αρχίσετε τις εξερευνήσεις σας και το φυσικό κάλλος του κόλπου θα σας ξεκουράσει, όποια εποχή και αν την επισκεφτείτε.

Διάσπαρτα στην περιοχή θα βρείτε διάφορα μνημεία της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου που κρατούν ζωντανό το παρελθόν της Πύλου, ενώ αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος και την ιστορία του, η επίσκεψη στο καλοδιατηρημένο Νιόκαστρο, το οποίο χτίστηκε επί Τουρκοκρατίας για να ελέγχουν οι Τούρκοι τις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου, όπως και στο Αντωνοπούλειο Μουσείο (το αρχαιολογικό μουσείο της Πύλου), αλλά και το Ανάκτορο του Νέστορα στα βόρεια της Πύλου με θέα και πλήθος ευρημάτων, θα σας βοηθήσουν να γεμίσετε τη φωτογραφική σας μηχανή, αλλά και τη μνήμη σας με εικόνες και πληροφορίες.
Ακόμη, στην κορυφή του λόφου της χερσονήσου του Κορυφασίου θα βρείτε και το Παλαιόκαστρο με «θέα εξαίσιας γαλήνης και φωτεινής απεραντοσύνης» σύμφωνα με τον λογοτέχνη Κώστα Ουράνη, ενώ στα 10 χιλιόμετρα προς τα νότια, στη Μεθώνη, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα της Ελλάδας.


Ανάμεσα στα υπόλοιπα αξιοθέατα της Πύλου θα βρείτε και το σπίτι του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης το 1912, αλλά και το εντυπωσιακά κατασκευασμένο Υδραγωγείο της Πύλου που κτίστηκε για να εξυπηρετήσει της ανάγκες ύδρευσης του Νιόκαστρου, στην περιοχή Καμάρες, 1 χιλιόμετρο νοτιοδυτικά από την πλατεία Τριών Ναυάρχων.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Στην πλαζ της Πύλου μπορείτε  να απολαύσετε το ουζάκι σας και να κολυμπήσετε στα πεντακάθαρα νερά αγναντεύοντας την Πύλο, μέρος του κάστρου και ένα μικρό δασύλιο. Υπάρχουν πολλές παραλίες οργανωμένες και μη, με πεντακάθαρα νερά, Βόρεια και Νότια της Πύλου, σε απόσταση από 5 μέχρι 25 λεπτά με το αυτοκίνητο.
Βόρεια της Πύλου: Γιάλοβα  (6 χλμ - 8 λεπτά),  Χρυσή Ακτή (11 χλμ - 15 λεπτά),  Στενό Συκιάς (13 χλμ - 16 λεπτά), Γλυφαδάκι-Αμμόλοφοι-Αμμοθίνες  (16 χλμ - 20 λεπτά), Βοιδοκοιλιά  (13 χλμ - 18 λεπτά),  Μάτι, Λαγκούβαρδος...
Νότια της Πύλου: Μεθώνη (10 χλμ - 10 λεπτά), Λάμπες (15 χλμ - 15 λεπτά), Μαυροβούνι-Καμάρια-Ανεμόμυλος (18 χλμ - 20 λεπτά), Φοινικούντα (20 χλμ - 22 λεπτά), Κορώνη (31 χλμ - 35 λεπτά)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου