Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Από το νέο ΕΣΠΑ ο βιολογικός Κορώνης

Από το νέο ΕΣΠΑ θα γίνει και ο βιολογικός καθαρισμός της Κορώνης, επεσήμανε στην "Ε" ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. Τόνισε ότι μαζί με το δίκτυο αποχέτευσης που δημοπρατήθηκε την Τρίτη, είναι η ευκαιρία για την ανάπτυξη της Κορώνης. Με αφορμή την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη στο δίκτυο αποχέτευσης, ο δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι η υπόθεση του βιολογικού βρίσκεται στην τελική φάση αγοράς της γης, ώστε στη συνέχεια να πάει για έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Παρατήρησε πως είναι ενταγμένο στο νέο ΕΣΠΑ ως έργο - "γέφυρα" από το προηγούμενο πρόγραμμα, υπενθυμίζοντας ότι το συνολικό ποσό για όλα τα έργα δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού είναι 9 εκ. ευρώ. 
Οσον αφορά τις αντιδράσεις, ο κ. Καφαντάρης είπε ότι «οι αντιδράσεις για τέτοια έργα πάντα θα υπάρχουν» κι εξέφρασε την πίστη πως μετά την ενημέρωση και τα πρόσφατα εγκαίνια του βιολογικού της Χώρας, η κατάσταση, όσον αφορά τις αντιδράσεις, θα βελτιωθεί. «Αυτοί που θέλουν το έργο είναι χιλιάδες, πολύ περισσότεροι απ’ αυτούς που αντιδρούν», είπε ο δήμαρχος και σημείωσε: «Είναι το μεγαλύτερο έργο πολιτισμού και ποιότητας ζωής που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια στην Κορώνη. Και μεις το κάνουμε πράξη. Διαφορετικά η Κορώνη είναι καταδικασμένη να σέρνεται. Είναι η ευκαιρία ανάπτυξης της Κορώνης». 
Να υπενθυμίσουμε ότι στην προχθεσινή δημοπρασία στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, η εταιρεία Alphadelta Constructions, με έκπτωση 54%, αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης για το έργο της κατασκευής του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Κορώνης, προϋπολογισμού 2.158.650 ευρώ.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/07/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου