Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Πέθανε ο ομογενής Τζον Μπρεδήμας

Πέθανε στις ΗΠΑ σε ηλικία 89 ετών (και κηδεύεται εκεί την Παρασκευή το πρωί) ο γνωστός Ελληνας ομογενής Τζον Μπρεδήμας, Καλαματιανός στην καταγωγή). 
Ο Τζ. Μπρεδήμας (ή Μπραδήμας όπως ήταν γνωστός σε Ελλάδα και Αμερική) διετέλεσε επί 11 θητείες βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων από την Πολιτεία της Ιντιάνα. 
Επίσης ήταν ο 13ος πρόεδρος του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης και στη συνέχεια ισόβιο μέλος της εφορίας του. 
Ο σημερινός πρόεδρος του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης Αντριου Χάμιλτον, δήλωσε πως «ο Τζον Μπρεδήμας ήταν ένας άνθρωπος με εξαιρετικό χαρακτήρα και αξιοπρέπεια. Αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία στόχων και ιδρυμάτων τα οποία ήταν μεγαλύτερα από τον εαυτό του. Σε αμφότερα τόσο στο Κογκρέσο όσο και στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης επέφερε πρόοδο σε δύσκολες εποχές. 

Πίστευε ότι το Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης έπρεπε να είναι στο κέντρο των μεγάλων κοινωνικών ομιλιών των καιρών μας και χρησιμοποίησε την επιρροή για να προσελκύσει παγκόσμιους ηγέτες στην Πλατεία Ουάσιγκτον».  
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Τζον Μπρεδήμα. Ενός εξέχοντος Ελληνα της ομογένειας. Η προσφορά του ως πολιτικού και ως ακαδημαϊκού είναι πολύ μεγάλη. Σημαντικότατος υπήρξε για την Ελλάδα και την Κύπρο ο αγώνας που έδωσε ως μέλος του Αμερικάνικου Κογκρέσου, αφενός κατά της 7χρονης δικτατορίας και αφετέρου για τον περιορισμό σε αναλογία “7 προς 10” της αμερικάνικης στρατιωτικής βοήθειας προς την Τουρκία μετά την εισβολή της στην Κύπρο».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 13/07/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου