Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΜΕΧΡΙ ΙΚΛΑΙΝΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Πολύ πίσω ο δρόμος Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Με προβλήματα και αργούς ρυθμούς, κυρίως λόγω απαλλοτριώσεων, προχωράει το έργο στο δρόμο Σουληνάρι - Κορυφάσιο. Αν βελτιωθούν οι ρυθμοί, το έργο μπορεί να φτάσει έως την Ικλαινα το Μάρτιο του 2017. Για την ολοκλήρωσή του, όμως, είναι ζητούμενο αν θα προλάβει την επόμενη χρονιά. 
Στο δρόμο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού τώρα που ολοκληρώνεται, διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται κόμβος στο Ρωμανού, η μελέτη του οποίου εκπονείται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Ειδικότερα, για το Σουληνάρι - Κορυφάσιο που ταλαιπωρεί μια ολόκληρη περιοχή και αυτή την περίοδο ο κόσμος αναγκάζεται να μετακινηθεί εναλλακτικά μέσω Βλαχόπουλου, οι εργασίες του βρίσκονται στο 15 - 20%, καθώς έχει ασφαλτοστρωθεί το τμήμα Σουληνάρι - Φουρτζή 2.200 μέτρων. Τώρα γίνονται εργασίες από το Φουρτζή μέχρι την Ικλαινα, αλλά με προβλήματα ανά τμήματα που έχουν σχέση με τις απαλλοτριώσεις, κάποιες μελέτες τεχνικών έργων που αναμένεται να εγκριθούν και την έγκριση του ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών. 

Ειδικότερα, για τις απαλλοτριώσεις υπήρξε ενημέρωση από την αρμόδια διεύθυνση (τη Δ12) ότι συντάσσεται ανακεφαλαιωτικός πίνακας με τα τελικά ποσά που θα κυρώσει και θα κοπεί το έμβασμα για την παρακατάθεση των χρημάτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός Υποδομών υπέγραψε την έγκριση δέσμευσης του ποσού για τις απαλλοτριώσεις και τώρα το ποσό αυτό με τον πίνακα εξειδικεύεται ανά ιδιοκτήτη. Εκτός από τις μελέτες κάποιων τεχνικών (γεφύρια, αγωγοί ομβρίων κ.λπ.), ετοιμάζεται το σχέδιο τμηματοποιημένου ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών, δηλαδή ανά τμήμα του έργου, που δείχνει το τι έχει δουλευτεί και τι υπολείπεται για την ολοκλήρωση του έργου. Ο πίνακας αναμένεται να ελεγχθεί και να κοινοποιηθεί στον εργολάβο. 
Αν αυτά τα τρία ζητήματα προχωρήσουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις, είναι εφικτή η παράδοση του δρόμου στο τμήμα Σουληνάρι μέχρι Ικλαινα 9.200 μέτρων, το Μάρτιο του 2017. Για το Γαργαλιάνοι - Ρωμανού που πήρε παράταση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, για να ολοκληρωθεί, διαπιστώθηκε ότι στο τέλος του δρόμου στο Ρωμανού, υπάρχει άμεση ανάγκη διευθέτησης της κυκλοφορίας, ενδεχομένως μ’ έναν κόμβο. Η αρχική μελέτη είχε γίνει πριν από 15 και πλέον χρόνια και τώρα οι κυκλοφοριακοί φόρτοι έχουν αυξηθεί, λόγω της Costa Navarino. 
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με μελετητικό γραφείο συντάσσουν μελέτη κυκλοφοριακής ρύθμισης, η παρέμβαση της οποίας θα γίνει από την τρέχουσα εργολαβία για την ολοκλήρωση του δρόμου.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/07/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου